Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

telewizja na kartę- problem

04 Sie 2009 22:31 2415 3
  • Poziom 13  
    Witam
    Zakupiłem dekoder cyfrowy firmy technistar do oglądania telewizji na kartę
    telewizjanakarte i mam problem z uruchomieniem tego dekodera, po prostu po podłączeniu wszystkich kabli do telewizora i podłączeniu przewodu satelitarnego do dekodera na wyświetlaczu migają dwie diody czerwona i zielona i nic dekoder nie reaguje, a na wyświetlaczu pojawia się "brak sygnału"

    proszę o szybką pomoc !!!

    Proszę poprawić temat postu.
    Regulamin p. 11 - GKVIDEO
  • Poziom 34  
    Czy podstawowe rzeczy sprawdzone? Jak ustawienie anteny, poprawnie założone wtyczki "F" (zwarcie- oplot, żyła).
  • Poziom 13  
    jak ustawiałem sygnał anteny to miałem podłączony mały telewizorek i uzyskałem 67% sygnału, następnie wyszukałem programy zgodnie z instrukcją, aktywowałem kartę, oglądałem już programy tej telewizji, ale po przeniesieniu dekodera do innego pokoju i podłączeniu do dużego telewizora, dekoder właśnie zachowuje się tak jak napisałem wcześniej, zwarcia na kablu satelitarnym nie ma, sprawdziłem miernikiem, eurozłącze dobre.
    Nawet mimo złego sygnału, to na telewizorze powinno się wyświetlać chociaż menu z tego dekodera.
  • Poziom 16  
    Z pewnością pobiera nowsze oprogramowanie ( musiał długo leżeć w sklepie ) .
    Zostawić podłączonego pod talerz i poczekać z 15 minut .