Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Przejściówka Philips DVD710 > zwykły TV

wojo664 05 Aug 2009 11:21 1139 4
    wojo664
    Level 16  
    Witam,
    Mam pewien problem. Otóż posiadam odtwarzacz stacjonarny DVD/CD Philips DVD710. Chciałbym sprawdzić czy działa. Po podłączeniu prądu chodzi, ale chciałbym zobaczyć czy odtwarza płyty. I tu mam problem. Obecnie mam telewizor, który ma z tyłu tylko wejście antenowe. A na odtwarzaczu jest SCART, digital out, chinche (czerwony biały i żółty), i jakieś małe złącze zasilania +5v 50mA DC OUT no i oczywiście 230 V. Jak to podłączyć pod TV, który nie ma scart ani chinche?
    winerek
    Level 15  
    Witam. jedynym sensownym wyjściem jest podłączenie przez modulator, tzn. może posiadasz u siebie stary magnetowid lub inny sprzęt z modulatorem, poznasz te wejście bo jest właśnie takie jak w TV męskie i żeńskie i właśnie przez te urządenie możesz sobie podłączyć DVD i sprawdzić działanie sprzętu. Pozdrawiam. (TV->Magnetowid kabel antenowy, Magnetowid->DVD Euro Euro)
    wojo664
    Level 16  
    Mam magnetowid. Ale czy to nie uszkodzi sprzętu? I jak to zrobić dokładnie? Nie chce sobie magnetowidu spalić albo uszkodzić.... ani TV... nigdy takiej opcji nie próbowałem... Kabel euro też mam.
    kamloot
    Level 15  
    Witam ....Podaj jaki model VCR i TV?
    wojo664
    Level 16  
    Tv - Sharp taki mały c-145 1sc
    VCR - Toshiba 4 koph V-500g Niemieckie napisy (chyba)