Mamy problem z kotłem wskazanym w tytule. Piec co jakiś czas mimo braku zapotrzebowania na ogrzewanie mieszkania grzeje wodę w c.o. Np. na dworze pełnia lata temp. 31°C. W domu na regulatorze RC20 odczyt temp w mieszkaniu 25°C regulator ustawiony na 19°C i okazuje się że grzejniki są ciepłe, a piec grzeje pracuje tzn. Skręcenie temp na regulatorze czasem pomaga że się wyłaczy. Czasem trzeba go wyłączyć, a najlepiej to pomaga wyciągnięcie wtyczki z napięcia i po pewnym czasie jej załączenie.
Tak problem występował w ubiegły roku i po kilknastu interwencjach ludzi z firmy którzy mi ten piec montowali, ludzi z Buderusa z Poznania wymogłem na firmie całkowitą wymianę kotła (na gwarancji). Od stycznia był spokój a teraz sytuacja się powtarza.
Czy na wadliwe działanie kota może mieć wpływ instalacja elektryczna lub też wilogotna pralnia łącząca się bezpośrednio z kotłownią. A może to wina kabla pomiędzy sterownikiem RC20 a kotłem.
Tak problem występował w ubiegły roku i po kilknastu interwencjach ludzi z firmy którzy mi ten piec montowali, ludzi z Buderusa z Poznania wymogłem na firmie całkowitą wymianę kotła (na gwarancji). Od stycznia był spokój a teraz sytuacja się powtarza.
Czy na wadliwe działanie kota może mieć wpływ instalacja elektryczna lub też wilogotna pralnia łącząca się bezpośrednio z kotłownią. A może to wina kabla pomiędzy sterownikiem RC20 a kotłem.