Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Oryginalna radio-navigacja Blaupunkt MFD VW

08 Sie 2009 13:58 4556 5
  • Poziom 9  
    Posiadam taką navigację w swoim passacie i mam z nią mały problem,a mianowicie-ostatnio sam sobie ją zablokowałem przez nie umyślne wpisanie złego kodu po czym radio oczywiście zostało zablokowane.Radio włączyłem na około dwie godziny z kluczykiem w stacyjce.Po tym czasie radio samo weszło w stan ponownej próby wpisania klucza aby je uruchomić i tu zaczynaą się schody.Oryginalny klucz mam w książce auta ale problem tkwi w tym jak wprowadzić kiedy prawa gałeczka pozwala wybrać tylko cyfrę1 lub OK?Nie chcę znowu go poblokować.Czy istnieje sposób albo inaczej-dlaczego tak jest?A do tego jeszcze gdy wyłącze je lewą gałką POWER owszem wyłącza się a po chwili samo załącza!To już teraz sam nie wiem o co chodzi!Proszę WAS o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
  • Pomocny post
    Poziom 26  
    To trochę nieprawdopodobne.
    Jeżeli są wyświetlane okienka do wprowadzenia kodu, to prawa gałka
    powinna powodować przechodzenie po wszystkich cyfrach do OK.
    W lewo lub prawo, to dół lub góra.
    Zatwierdza cię cyfrę w okienku naciśnięciem tejże prawej gałki.
    Po wpisaniu poprawnym czterech cyfr ustawić na OK. Radio gra.
    Jeżeli tak nie jest to tylko serwis.
  • Pomocny post
    Poziom 26  
    maszmol napisał:
    Posiadam taką navigację w swoim passacie i mam z nią mały problem,a mianowicie-ostatnio sam sobie ją zablokowałem przez nie umyślne wpisanie złego kodu po czym radio oczywiście zostało zablokowane.Radio włączyłem na około dwie godziny z kluczykiem w stacyjce.Po tym czasie radio samo weszło w stan ponownej próby wpisania klucza aby je uruchomić i tu zaczynaą się schody.Oryginalny klucz mam w książce auta ale problem tkwi w tym jak wprowadzić kiedy prawa gałeczka pozwala wybrać tylko cyfrę1 lub OK?Nie chcę znowu go poblokować.Czy istnieje sposób albo inaczej-dlaczego tak jest?A do tego jeszcze gdy wyłącze je lewą gałką POWER owszem wyłącza się a po chwili samo załącza!To już teraz sam nie wiem o co chodzi!Proszę WAS o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

    Spotkałem sie juz z takim przypadkiem, gość zaistalował jakieś lewe Polskie Menu i uwalił tym nawigację.
    Trzeba przeprogramować EPROM.
    Pozdr.
  • Poziom 9  
    Czyli należy udać się do serwisu i dać wgrać nowe oprogramowanie?Czy ta opcja pomoże?
  • Poziom 26  
    Trzeba przeprogramować kosc, albo serwis, albo szukać coś taniej.
    Na Allegro masz duzo ofert na wgrywanie softu Polskie Menu do tej nawigacji, wiec poszukaj takiego co ma programator i ci to zrobi za przystępną cenę, inaczej navi nie ruszy.
    A może przerwałeś proces instalacji z płyty, albo była jakas zwiecha?
    Pozdr.
  • Poziom 9  
    Auto odjechało.Koniec tematu.