Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Axton Impact C500x4 jak zostkować (podłączenie czinczy?)

seebol1 08 Aug 2009 20:13 2079 7
    seebol1
    Level 2  
    Witam chciałbym zmostkować wzmacniacz Axton Impact C500x4 w ten sposób aby z czterech kanałów otrzymać dwa kanały. O ile z kablami głośnikowymi nie mam problemu (jest na wyjściach wyraźne oznaczenie bridge) to nie wiem jak podłączyć RCA. Więc pytanie, czy zostawiam czincze tak samo jak w przypadku zwykłego podłączenia czterokanałowego bez mostka czy coś zmieniam. Nie mogę w internecie znaleźć instrukcji do tego wzmacniacza, więc ewentualnie proszę o namiar na instrukcję obsługi do tego sprzęcicha. Z góry dziękuje pozdrawiam.
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Wrzuć fotkę panelu od strony wejść RCA żeby zobaczyć czy on ma (nie pamiętam) przełącznik trybu pracy.
    sarna
    Level 24  
    Raczej ma skoro pisze na wyjściach "bridge".
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Chodzi o to, czy jest przełącznik który umożliwi poprawną pracę wzmacniacza jak podepniemy RCA tylko do kanałów 1 i 3, czy też musi puścić przez rozdzielacz Y również na kanały 2 i 4 . Fota załatwi sprawę.
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Tam chyba nad gainem jest napisane 1+2 i 3+4 , więc podłącz pod 1 (np. Lewy kanał) i pod 3 (Prawy) .

PS: jeśli nie będzie grać , to kupisz 2 rozdzielacze Y i podłączysz 2 i 4 ale na 99% powinno działać
    jarbarek
    Level 21  
    Witam. Powalla, myślę,że Sebool1 powinien zrobić tak: sygnał lewego kanału z radia rozdzielić rozdzielaczem Y i podpiąć pod RCA kanałów 1 i 2 we wzmacniaczu; sygnał prawego kanału też rozdzielić Y,i też podpiąć pod RCA kanałów 3 i 4 we wzmacniaczu. A od strony wyjścia na głośniki tylko pomostkować : kanały 1 i 2 >lewy sygnał w mostku, kanały 3 i 4 > prawy sygnał w mostku, j