Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

JVC KD-R401 - nie uruchamia się ale płyty wypluwa

michao 09 Sie 2009 17:38 2175 2
  • #1 09 Sie 2009 17:38
    michao
    Poziom 2  

    Przekładałem sprzęt do drugiego auta, podłączałem dodatkowo wzmacniacz i subwoofer. Podpiąłem wszystko jak trzeba odpalam radio i działa niestety wyłączyłem je by włożyć je do kieszeni, niestety od tej pory nie chce się włączyć.

    Sprawdziłem kable - są ok, brak przetarć
    Radio po podłączeniu zasilania zaświeca się na chwilę i gaśnie i "trup"
    Działa LOAD i EJECT - wtedy radio się włącza ale tylko na czas wyplucia lub włożenia płyty. Po wciśnięciu DISP zapala się zegar. Ale samo radio nie trybi. Nie włącza się wcale.
    Przycisk RESET pod panelem też wciskałem - nie pomaga...

    proszę o pomoc... może ktoś coś wie co to może być.

    Radio (JVC KD-R401)

    EDIT: Pomogła wymiana bezpiecznika 10A opisanego jako AUDIO :) dziwne, że radio działało w STANDBY - wypluwało płyty, wyświetlało godzinę.

    0 2
  • #2 28 Kwi 2010 09:30
    macko13
    Poziom 11  

    Witam
    Mam taki sam problem i gdzie szukać tego "AUDIO" bezpiecznika ?

    0
  • #3 01 Maj 2014 21:33
    kris989
    Poziom 1  

    Ja miałem podobnie jak kolega wyżej przełożyłem radio do nowego samochodu (JVC) i podobnie działało tylko przycisk -wypluwanie płyt i podświetlało na 1-2 sek i przycisk wyświetlenia godziny też tylko na chwile. Rozwiązaniem u mnie było za małe napięcie z kabla zasilającego od stacyjki. podpoiłem pod oba +12 V i radio śmiga przeczyściłem też bezpiecznik z tyłu radia.

    0
  Szukaj w 5mln produktów