witam. jestem mlodym nabytkiem firmy. mam byc docelowo kierownikiem utrzymania ruchu. Jestem inżynierem elektrykiem, zajmuje sie sterowaniem oraz tworzeniem dokumentacji technicznej maszyn i urządzeń w zakładzie. Mój przełożony, bardzo mądry, lecz mało skomputeryzowany czlowiek wszystkie schematy rysuje w MS Paint windowsowskim. Szukam programu, którym bede sie poslugiwał przy rysowaniu schematów rozdzielni, szaf sterowniczych, kokpitów, całych lini produkcyjnych. Czy ktoś z was może mi polecić kilka pozycji? Przyznam że gdybym dostał linka do wersji próbnej (trial lub demo) to mogłbym potestować, przedstawić prezesowi i zastanowić sie nad kupnem.
Przykładowo:
Chciałbym zrobić dokumentacje do pompy sterowania pompy wtłaczającej asfalt do zbiorników. Sterowanie prawo-lewo wykonano za pomoca styczników. Jest tam rowniez kilka zabezpieczeń, no i chciałbym tez umiec oznaczać kolory przewodów.
Pozatym w programie chcialbym umiec rysować instalacje domowe. Mam nadzieje ze mi pomożecie.
Pozdrawiam
Przykładowo:
Chciałbym zrobić dokumentacje do pompy sterowania pompy wtłaczającej asfalt do zbiorników. Sterowanie prawo-lewo wykonano za pomoca styczników. Jest tam rowniez kilka zabezpieczeń, no i chciałbym tez umiec oznaczać kolory przewodów.
Pozatym w programie chcialbym umiec rysować instalacje domowe. Mam nadzieje ze mi pomożecie.
Pozdrawiam