Witam,
otóż mam problem :/ pewnie jak każdy
Mam Volvo V40 1.8 v16 i radio CS D9199 niestety bardzo kiepsko odbiera fale wcześniejsze radio(na kasety) jeszcze gorzej odbierało :/ dlatego kupiłem to tanie radyjko
do tego ostatnio kupiłem wzmacniacz sygnałowy na Allegro +10dbi, jednakże dużo to nie pomogło tzn... lekkie szumy zlikwidowało ale na odpalonym silniku jak gdyby one się wzmagają :/
Brak mi pomysłu co może być nie tak
aby dostać się do anteny musiałbym rozebrać polowe auta :/ bo to kombi i przez dach idzie kabel. może ktoś ma jakiś pomysł lub wie jak się do tego problemu zabrać.
Aha, na CD gra bez problemów
)) żadnych szumów itp... tylko na odbieraniu fal jest problem, nawet szumi w Częstochowie gdzie jest RMF Maxx w centrum na 102,6, a dla porównania stare radio Blaupunkta(standardowe w tych autach - na kasety) u tatusia w Astrze I, działa lepiej niż moje i to na dodatek iż on posiada krótsza antenę o ok. 15cm.
aha, jak wysiadam z auta po ok 5km jazdy to przyzwyczajony jestem do tego iż "kopnie mnie" ale to tylko efekt na elektryzowania auta - być może ma to też wpływ.
PS:
szukałem takich tematów jednakże jakoś nie znalazłem - jak coś to proszę o linka do tematu gdzie taki problem był poruszany.
otóż mam problem :/ pewnie jak każdy

Mam Volvo V40 1.8 v16 i radio CS D9199 niestety bardzo kiepsko odbiera fale wcześniejsze radio(na kasety) jeszcze gorzej odbierało :/ dlatego kupiłem to tanie radyjko

Brak mi pomysłu co może być nie tak

aby dostać się do anteny musiałbym rozebrać polowe auta :/ bo to kombi i przez dach idzie kabel. może ktoś ma jakiś pomysł lub wie jak się do tego problemu zabrać.
Aha, na CD gra bez problemów

aha, jak wysiadam z auta po ok 5km jazdy to przyzwyczajony jestem do tego iż "kopnie mnie" ale to tylko efekt na elektryzowania auta - być może ma to też wpływ.
PS:
szukałem takich tematów jednakże jakoś nie znalazłem - jak coś to proszę o linka do tematu gdzie taki problem był poruszany.