Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka Gorenje WA942 wyrzuca korki

Wrzask 10 Aug 2009 22:44 3471 2
    Wrzask
    Level 2  
    Witam,
    sprawa wygląda następująco, po włączeniu pralki, gdy nastawiona jest temperatura grzania, przy nalewaniu wody jest trach, błysk w bębnie i wylatują korki. Gdy pokrętło grzania jest na (*) czyli bez grzania pralka chodzi bez zarzutu, czyli pierze, wypompowuje wodę i wiruje, gdy ustawiona jest jakaś temperatura lecą korki.
    Moim zdaniem padła grzałka. Czy ktoś może potwierdzić przypuszczenia świeżaka ? :)

P.S.
    Czy wymiana grzałki to tylko odpięcie konektorów i odkręcenie tej środkowej nakrętki, czy jest to jakaś większa filozofia ? :)

Pralka Gorenje WA942 wyrzuca korki
    elektro-dom
    Level 23  
    Z tego co piszesz to na 99% grzałka. Najlepiej sprawdzić omomierzem na upływność do masy, albo odłączyć dwa konektorki od grzałki i nastawić na grzanie - jeśli jest ok to na pewno grzałka! A wymiana grzałki tak jak piszesz - może ciężko wychodzić...
    Pozdrawiam
    Wrzask
    Level 2  
    A jednak na 100% grzałka :)
    Gdyby ktoś wymieniał to w przypadku metalowych bębnów polecam, odkręcić nakrętkę i przez jakaś śrubkę wbić z wyczuciem do środka wystający gwint. Wtedy całkiem lekko się ją wyciąga. Gruz, który tam zastałem wciągnąłem odkurzaczem :)
    P.S.
    Jak ona grzała w swoich ostatnich dniach, to ja nie wiem :D

Pralka Gorenje WA942 wyrzuca korki Pralka Gorenje WA942 wyrzuca korki Pralka Gorenje WA942 wyrzuca korki Pralka Gorenje WA942 wyrzuca korki