Witam! Bardzo proszę o pomoc gdyż nie potrafię znaleźć sondy lambda w audi 100 silnik RT 2.0 kat. Samochód zakupiłem tydzień temu z usterką: brak paliwa na wtryskach. Silnik uruchomiłem ale nie pracuje równo. Wszystkie czujniki wymieniałem, filtr paliwa nowy, pompka daje ok 6 atm, a silnik dalej nie pracuje równo (szarpie, przyspiesza, itp) więc została mi sonda ale nie mogę jej zlokalizować ani otworu żeby sondę zamontować. Według książki powinna znajdować się w kolektorze wydechowym ale tam znalazłem tylko rurkę do sprawdzania CO zakończoną gumowym korkiem. Lecz według tabeli silników w książce do naprawy audi 100/200 jest napisane, że w silniku RT nie ma regulacji sondą lambda (czy ten tekst jest równoznaczny z tym, że jej po prostu nie ma być ???) zaznaczam, że kable do podgrzewacza sondy są i styki są dość czyste (kostka 2 pin), ogólnie wyglądają tak jak nie dawno byłyby podłączone ale według mnie nie ma jeszcze jednego przewodu do podłaczenia samej sondy lambda (kabelek na wsuwkę) Proszę o pomoc.