Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Passat B6 - problem ze stacyjka

Pawmor 13 Aug 2009 10:26 40107 12
Relpol
    Pawmor
    Level 11  
    Witam wszystkich...
    Znajomy ma problem z Passatem B6... Otóż czasami auto nie reaguje na kluczyk nawet nie da sie odblokowac kierownicy a czasami normalnie odpala...
    Nie mam na razie dokładniejszych informacji o aucie ani o kodach błędow.. za kilka dni auto przyjedzie do mnie i będe wiedział coś więcej.
    Czy ktoś spotkał się juz z podobnym problemem?
    Pozdrawiam i dziękuje za wszelkie sugestie.
  • Relpol
  • Relpol
    Wielki_B
    Level 1  
    U mnie był podobny problem.

Przejawia sie on tym, że blokada kierownicy klepie i klepie i nie chce zaskoczyć. Pojawia sie migająca żółta kontrolka wspomagania kierownicy, a potem czerwona i kaplica. Wyciągasz kluczyk i zaczynasz od nowa, aż w końcu załapie. Czasami załapie, ale jak na złość miga kontrolka świec żarowych i auto odpalisz, ale na sekunde, bo zaraz zgaśnie.

To znany problem i w wielu autach może się on przejawiać nieco inaczej.

Mechanik-spec od VW awarię mi usunął i teraz wszystko śmiga jak ta lala.

Koszt to 850 zł. Czas naprawy do 2 godz.

Trzeba podjechać w okolice Rybnika na Górnym Śląsku. Jeśli autko już wcale nie odpala, to trzeba dopłacić za dojazd.

Mankament: nie dostaniesz paragonu ani f-ry, bo to działalność uboczna kogoś, kto wolałby roboty nie stracić po ujawnieniu, że odbiera pewnej znanej firmie chleb. :D

PS. Uprzedzając pytania zainteresowanych - tak mogę pomóc. Tel. 602-135-526.
    teodor76
    Level 17  
    Witam a jeśli potrzebujecie bezpośredniego kontaktu to dzwońcie postaram się pomóc 501830664
    Mario 69
    Level 11  
    Z ostatnich wieści to serwisy autoryzowane też już naprawiają tą przypadłość w normalnych kosztach (nie poprzez wymianę kolumny kierowniczej za 5 tyś ) .
    teodor76
    Level 17  
    Szkoda że Mario 69 nie zadzwonił do ASO i zapytał ile to jest normalne koszty z tego co wiem to spadły o jakieś tysiąc złotych wiec i tak jest powyżej 3 tys.
    adek34
    Level 10  
    witam kolegów kupiłem włąśnie paska b6 i powstał problem z odpaleniem auta blkoada dziala normalnie bez problemu ale nie moge za każdym razem odpalić auta zapala sie kontrolka żóta pozniej czerowna i gasna a dalej nie pali moze za któryms tam razem prosze o pomoc jestem z Wrocławia gg 3669688
    marbor6109
    Level 11  
    Witam wszystkich

A może ktoś spotkał się z takim problemem.
    Blokada działa bez problemu, ale czasem gdy odpalam mignie mi pomarańczowa kontrolka kierownicy. Zauważyłem że czasami podczas jazdy gdy auto podskoczy na np. dołku kontrolka także miga i przygasa radio. Po kilku próbach doszedłem do tego, że to wina stacyjki. Gdy silnik pracuje, a ja przesunę kluczyk w porcie stacyjki w prawo ta sytuacja poważna się (miga kontrolka i radio przygasa). Ktoś tak miał? Ktoś to naprawiał? Bo wydaje mi się, że nie jest to jakaś poważna usterka.
    biallas
    Level 12  
    witam wszystkich
    udało mi się dokopać do firmy ktora ma swojej ofercie zestawy naprawcze do blokady , jest to zestaw mikrostykow - fabrycznie nowych i co najwazniejsze oryginalnych ! po zakupie znajomy elektryk wymienił wadliwe styczniki w moim aucie - problem blokady ustąpił

http://www.sislab.pl/VOLKSWAGEN_PASSAT_B6_CC_RYGIEL_BLOKADA_zestaw_naprawczy-987.html

cena bardzo przystepna za cały zestaw , jest to najtansza opcja naprawy na dzień dzisiejszy !
    lokacztar
    Level 2  
    Wymiana mikrostykow ( wcale nie takich mikro :) i po problemie roboty na 2-3h
    mehan15
    Level 8  
    U mnie problem jest podobny tylko że nic oprócz migającej żołtej kierownicy sie nie pokazuje.
    samochód nie ma zapłonu nic w nim nie dziala kaplica

Moderated By CameR:

Reg. 3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.

Stiwen1
    Level 21  
    Witam a może ktoś mi doradzi co jeszcze można sprawdzić passat b6 wymienione mikrostyki i silniczek i przekaźniki cały zestaw i nadal problem z odpalanie, czasem jest tak że działa to tydzień i jest ok a czasem nie chce zaskoczyć rygiel. I wtedy nie ma zapłonu czy jest ktoś w stanie mi pomóc co jeszcze brak sprawdzić w silniku nie raz jest błąd immobilisera pod warunkiem że włączy się zapłon pozdrawiam.
    rexercio
    Level 10  
    Jestes gdzies z okolicy zach-pomorskie?
    Chetnie pomoge w temacie :0