Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ułamany kawałek cylinda . Jak to naprawić ?

szymx4 13 Aug 2009 17:24 1879 8
    szymx4
    Level 11  
    Cylinder jest od skutera z silnikiem Minarelli Horizontal (leżącym) coś na wzór jawki 50.
    Na fotce czerwonym prostokątem zaznaczyłem kawałek cylindra który mi odpadł i przez to nie mogę przykręcić wydechu. Dodam że nie mam tego kawałka bo się zgubił. Czekam na pomysłowe rozwiązania problemu (żadne druty czy sznurki nie wchodzą w grę). Myślałem nad przylepieniem śrubki lub przyspawaniem ale czy to zda egzamin ??? Proszę o rady.

Ułamany kawałek cylinda . Jak to naprawić ?
    marek1977
    Level 33  
    Jakiś fachowiec od obróbki materiału bez problemu dorobi jak mu pokażesz zdjęcie jak powinno wyglądać.
    Mihas66
    Level 22  
    Jak dla mnie to bym kupił nowy ale jeśli spawają głowice w silnikach to pewnie i to zrobią tylko obawiał bym się o jakoś materiału z czego jest wykonany ten cylinder jeśli się urwało...
    Anonymous
    Anonymous  
    Jarosx9
    Level 35  
    Masz tam kupę miejsca do dziury wylotowej więc sobie zrób nową dziurkę pod śrubkę i ją nagwintuj i to samo w mocowaniu wydechu.
    Oczywiście najpierw zrób w wydechu, przymierz, zaznacz i zrób w cylindrze, tylko nie za głęboką, nagwintuj i po problemie.
    szymx4
    Level 11  
    Na cylindrze może i rzeczywiście jest miejsce ale na rurze już nie, więc otwór obok odpada. Cylinder jest żeliwny. Czy da się pospawać stal z żeliwem?
    Anonymous
    Anonymous  
    maniana18
    Level 12  
    dobrze byłoby gdybyś pokazał wydech to może byśmy byli troche bliżej tropu.
    szymx4
    Level 11  
    Dzieki wszystkim za rady . Zaryzykowałem i pospawałem . Trzyma się mocno . Temat do zamkniecia.