Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Przednie głosniki audi A3 8L

marasss2 13 Aug 2009 18:02 41186 16
    marasss2
    Level 13  
    Witam mam mały problem a więc biore się za audio w A3 i tu mam pytanie do posiadaczy tego modelu wiem że z przodu są 13 cm i ty mój problem od zawsze w aucie montowałem 16 i nie wiem jak brzmią 13 a nie chcę ingerować już w tapicerkę i chce zastosować własnie 13 jak to będzie grało nie licze na bas bo i tak bedą cięte przy 80 hz bo w bagażniku będzie zabudowa z hertza es 250.Drzwi będą przygotowane i zasilane z wzmacniacza ok 90W na kanał. Jak to zagra proszę o odpowiedzi ludzi którzy takie coś próbowali ja z 13 nie mam żadnego doświadczenia i dlatego pytam.Myśle nad DLS B5A dodam że w car audio bawię sie już kilka lat ale tu nie chcę już kombinować z panelami itd dlatego pytam tylko o 13.
    rutkam
    Level 16  
    Oglądałeś już jak te drzwi wyglądają bez tapicerki? Z wygłuszeniem tego czegoś będziesz miał nie lada problem i na pewno nie uda się bez przeróbek. 13 wejdą po zastosowaniu odpowiednich dystansów, ale musisz dobrze wygłuszyć tapicerkę, aby nie latała razem z głośnikiem, bo efekt będzie mierny. Ja właśnie skończyłem przeróbkę drzwi w tym aucie. Pozostało mi obicie boczku skórą lub malowanie.
    hehepack
    Level 12  
    Mam A3 i przerabiałem na 16. Moim zdaniem warto. z wygłuszeniem jest spory problem,. raczej nie da się szczelnej komory zrobić, bo ciężko przymocować głośnik do drzwi a nie do tapicerki (ja uznałem to za nieco wykraczające poza moje kompetencje :P ) , pozostaje wyklejenie matami wygłuszającym (czy tam dekarką) drzwi w środku i tapicerki.
    rutkam
    Level 16  
    Można przymocować głośnik do drzwi tylko trzeba dołożyć kawałek blachy. Ja właśnie tak zrobiłem i mam głośnik do drzwi a nie do tapicerki przymocowany. Przynitowałem też kilka pasków z blachy i do nich wygłuszenie (zastępuje to wewnętrzną blachę drzwi :)
    hehepack
    Level 12  
    Rutkam masz może jakieś fotki tych drzwi??
    rutkam
    Level 16  
    Niestety nie mam. Robiłem je ale zaje.... mi aparat :(
    hehepack
    Level 12  
    Oj to nie dobrze, ale jakby Ci się nudziło i skombinowałbyś aparat to bym fotki chętnie obejrzał :)
    rutkam
    Level 16  
    Chodzi Ci o efekt końcowy? Zdjęcia tego co po kolei robiłem mi przepadły, ale efekt końcowy zrobię i wyślę, jak obiję boczek skórą lub pomaluję.
    marasss2
    Level 13  
    Panowie wiem że najlepsze sa 16 ale teraz naprawde nie chce grzebać w tapicerce.Czy ma ktoś zrobiony przód na 13 dobrej klasy lub słyszał to coś jak taki głosniczek bedzie zgrywał się z subem boje sie że bedzie słyszalna dziura w paśmie miedzy 13 a subem.Aktualnie mam pseudo audio ori z zmieniarką i subem audi w bagażniku i delikatnie mówiąc wolę nie włanczać radia jak mam to słuchać.
    wasylwek
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Ja buduję system "lajtowy" na 13 cm systemach i 20 cm subwooferze , niestety jest on jeszcze w powijakach ale jestem dobrej myśli.
    Powalającej dynamiki kick basu się nie spodziewam ale żadnych dziur w paśmie też raczej nie powinno być.
    Jak planujesz wspomóc subem przód to nie bałbym się dobrych 13-tek. Ten DLS będzie znośny.
    Cóż pobozna teoria :D powodzenia przyda się Nam...obojgu. :D
    marasss2
    Level 13  
    No i takiej odpowiedzi szukałem ja 20 suba nie daje bo lubie czasem posłuchać głosniej muzy dlatego bede szukał w miare mocnych 13 na razie zmieniam radyjko i nastepna bedzie praca nad przodem.
    wasylwek
    Spotkanko jakieś na obwodnicy kiedyś ?:D
    marasss2
    Level 13  
    Nie ma problemu jak ogarnę temat to się "pochwalę" co z tego wyszło:)
    hehepack
    Level 12  
    Wrzuć jeszcze zanim obijesz. Najbardziej by mnie środek drzwi interesował.,.
    flytm
    Level 16  
    16 cm można zamontować bardzo prosto np. tak:

qstosz
    Tandetne i poza zainstalowaniem niemające nic z poprawnym graniem.