Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TIG AC/DC Miller 150A - potrzebna porada

hitek 14 Aug 2009 19:31 3011 2
    hitek
    Level 17  
    Witam Szanownych Forumowiczów!

Mam możliwość kupna używanej spawarki AC/DC jak w temacie, za bardzo niewielką cenę. W sumie jest to "kot w worku", ale nigdy nie miałem do czynienia z tego typu spawarkami - proszę o poradę od użytkowników tych urządzeń - co to jest warte nawet jeśli jest uszkodzone. Czy warte jest uwagi, czy to tylko szmelc ten Miller?

Oto zdjęcia rzeczonej spawarki:

TIG AC/DC Miller 150A - potrzebna porada TIG AC/DC Miller 150A - potrzebna porada

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
    Dioda52
    Level 27  
    Firma Miller jest to dobra firma produkujaca wiele urzadzen spawalniczych. W jakim stanie jest ta spawarka to trudno mi powiedziec, bo nie widac wewnatrz. Najwazniejszy jest transformator, oraz dlawik. Reszte elementow mozna wykonac nie wielkimi kosztami i doprowadzic do sprawnosci technicznej. Zobacz na jakie jest napiecie sieciowe, bo jest wiele wykonan na rozne napiecia i czy jest jednofazowa, czy trojfazowa.
    hitek
    Level 17  
    dzięki Dioda52 za konkretną odpowiedź. Spawarka ta jest na 380 V, transformator i dławik na pewno są. Z tego co zdołałem podejrzeć, mostek prostowniczy i trochę elektroniki jest. Sprzedawca twierdzi, że ten tig do końca pracował a sprzedaje go za śmieszne pieniądze w stanie takim, jakim jest.
    Pozdrawiam