Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

USB 2.0 zaczelo dzialac jak 1.1

15 Aug 2009 17:55 930 5
  • Level 16  
    Witam,

    Moj problem wyglada nastepujaco: plyta glowna wyposazona w porty usb 2.0 ktore zawsze sprawnie dzialaly i nigdy nie bylo problemow z transferem. Po czasie zaczely sie problemy z jednym portem na panelu czolowym, zaczal on pracowac z wolniejsza predkoscia (jak usb 1.1), teraz to samo stalo sie z drugim portem - praktycznie 2 najczesciej uzywane porty zostaly zdegradowane z usb 2.0, do 1.1. Teraz zawsze jak podlaczam pena wyskakuje chmurka "to urzadzenie moze dzialac szybciej ..."

    Czy to mozliwe zeby ulegly uszkodzeniu? Bo na chlopski rozum jakby byly uwalone to nie dzialalyby wogole.

    Dodam jeszcze ze z pozostalymi portami nie ma najmniejszego problemu.
  • Level 39  
    Ano pewnie marna jakość przewodów łączących płytę z gniazdami. Dokąd były nowe i czyste jakoś działało. Teraz skapitulowały. Znam ten problem bowiem u siebie też musiałem wymienić czołowe przyłącza usb.
  • Level 16  
    jakosc przewodow raczej nie jest marna, bo wystarczy ze podlacze ten sam przewod pod drugie zlacze dla portow zewnetrznych na plycie i wszystko dziala jak ta lala
  • Level 31  
    A sterowniki coś zdziałały?
  • Level 43  
    chudystg wrote:
    jakosc przewodow raczej nie jest marna, bo wystarczy ze podlacze ten sam przewod pod drugie zlacze dla portow zewnetrznych na plycie i wszystko dziala jak ta lala


    No to masz odpowiedź, pierwsze złącze umiera (a raczej jego elektronika).