Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Seat Cordoba 03r - światło stop zapalone ciągle

artur11998844 17 Aug 2009 20:05 5992 6
    artur11998844
    Level 2  
    Witam, Mam mały problem z seatem cordoba 03r. W czasie jazdy zaczęła mi mrugać kontrolka od świec żarowych, a że tak już miałem przy spalonej żarówce to pomyślałem że znów to samo. Okazało się jednak że stop jest tylko cały czas się świeci przy włączonych światłach mijania, lecz gdy gaszę światła mijania stop zaczyna reagować na pedał i wszystko działa bez zarzutu.Czym to jest spowodowane bo nie chciałbym na darmo wymieniać czujnika stopu(bo może to nie jego wina).Proszę o pomoc
    eltron
    Level 25  
    A żarówki to źle nie wsadziłeś? Albo złej?
    artur11998844
    Level 2  
    Żarówek nie zmieniałem już pół roku i wszystko było ok
    dzejkob1
    Level 2  
    czujnik stopu który znajduje się pod pedałem hamulca jest uszkodzony!!!!!! 100%
    Moderated By carrot:

A co ma czujnik wspólnego ze światłami mijania ?

Wsadzona żarówka jednowłóknowa zamiast 21/5W
    Askaron
    Level 10  
    Podobny przypadek miałem w mojej Ibizce z 2008r. Świece zaczęły mi pulsować bo spalił się lewy stop. Gdy go wymieniłem (po długiej walce z lampą żeby ją wyjąć) zaczął mi świecić stop ale słabiej niż przy hamowaniu. Gdy nacisnąłem hamulec mocniej świecił. Gdy wyłączyłem samochód i jeszcze raz włączyłem było już wszystko ok i tak jeżdżę już rok. Prawdopodobnie przy wymianie gdzieś się śnieg dostał i małe zwarcie zrobił.
    milejow
    Level 43  
    [quote="dzejkob1"]czujnik stopu który znajduje się pod pedałem hamulca jest uszkodzony!!!!!! 100%

Widziałeś kiedyś czujnik pod pedałem????????? Ja zawsze widziałem je nad:D