Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Intra w grach - słaba wydajność na FX5200.

bykufgf 19 Sie 2009 08:45 1839 8
  • #1 19 Sie 2009 08:45
    bykufgf
    Poziom 8  

    Witam otóż mam taki problem. Posiadam aktualnie kartę graficzną nividia geforce 5200 fx i przy włączeniu gier jest ich dosyć np. gta san andreas w głównym menu driv3r w głównym menu c&c generals
    intro na początku nfs most wanted i carbon intro na początku
    i kilka jeszcze gier w tych grach albo tnie mi się intro strasznie nie da się tego oglądać albo menu główne z udziałem filmika w tle i to też to samo. no po prostu muszę czekać kilka minut żeby wyłączyć te filmiki.
    W mojej poprzedniej karcie bodajże geforce 2 albo 4 już nie pamiętam ten problem nie występował. Więc proszę was o pomoc. I proszę o inne rozwiązanie niż usunięcie pliku z filmikami z gier bo ja chciałbym je normalnie obejżeć.

    0 8
  • #2 19 Sie 2009 08:52
    cichy lis
    Poziom 28  

    Witam- Może re instalacja sterowników VGA i kodeków Video ?

    0
  • #3 19 Sie 2009 09:26
    Krzychskunk
    Poziom 12  

    reinstalacja reinstalacją ;)
    ale ja bym na poczatku sciagnal najnowsze sterowniki i DirectX!!
    prawdopodobnie tu jest tego przyczyna!!

    0
  • #4 19 Sie 2009 11:22
    bykufgf
    Poziom 8  

    reinstalacje robiłem kodeków i sterowników do karty graficznej a skoro już mowa o sterownikach to mam najnowsze
    ps. a moglibyście podać najnowszego directa bo na necie to niby jest ale nie mam pewności czy to najnowszy

    0
  • #6 19 Sie 2009 15:26
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Zapomnij o najnowszych sterownikach do karty FX5200.
    Poszukaj starszych sterowników z przedziału forceware 60-70 będą najodpowiedniejsze.

    0
  • #7 19 Sie 2009 15:59
    bykufgf
    Poziom 8  

    ok poszukam
    ps.no i kicha zainstalowałem sterowniki w wersji 78.01 i nic potem 66.93 i dalej to samo ma ktoś jakieś pomysły?

    0
  • #8 24 Sie 2009 10:47
    tomaszr
    Poziom 12  

    Przepraszam, że odświeżam temat ale może problem nie tkwi w grafice tylko w systemie. Odpalałeś kiedyś grę w trybie awaryjnym?
    Nie wiem czy to tak da ale któraś chyba powinna zaskoczyć.
    Jak będzie działać normalnie w awaryjnym to odpal ComboFix'a.
    Miałem problem z systemem i on pomógł.

    0
  • #9 25 Sie 2009 12:37
    bykufgf
    Poziom 8  

    ok zobaczę

    0