Witam, czy komuś udało się odkryć przyczynę tych drgań na wolnych obrotach???
U mnie identyczne objawy w AFN-ie, tzn wplyw rozgrzania silnika i temperatury zewnetrznej. Zima drgania praktycznie nie wystepuja, w temperaturze do ok 10 - 15 stopni wystepuja ale niezbyt czesto albo po dluzszej jezdzie, powyzej 20 stopni jest coraz gorzej i telepie silnikiem, ukladem wydechowym, i cala buda prawie na kazdych swiatlach po zatrzymaniu samochodu. Wymieniony dwumas, sprzeglo, wczesniej byla uszczelniona pompa, wymienione kolo pasowe walu korbowego, rozrzad, paski, sprawdzone pozostale rolki i alternator. Na komputerze zero bledow poza nieprawidlowa wartoscia EGR. Poduszki silnika wydaja sie trzymac silnik sztywno (test typu bujanie autem przod/tyl na wrzuconym biegu). Do tego dochodzi jeszcze jeden problem, znacznie mniejszy ale nie wiem czy nie ma zwiazku, mianowicie silnik wpada w nieprzyjemne buczenie, twarda glosna prace glownie w zakresie 1500-200 obrotow, rownierz na biegu jalowym.
Wiem, ze minelo spro czasu od ostaniego postu w tym temacie, ale moze w miedzuczasie komus udalo sie roziazac ten problem, albo jest ktos kto ma jakies sugestie?