Kupiłem własnie SHARP'a 32DH77E i mam pytanie do osób, które miały problemy z równoczesnością dźwieku i wizji, jaki macie model telewizora?
w załaczeniu obrazek, w intrukcji aktualizacji oprogramowania jest informacja o dwóch typach 32DH77EC i 32DH77E (róznią się ostatnią literką C)
Ja posiadam z literką C.
Narazie nie moge sprawdzić u siebie odbioru cyfrowego bo w Płocku ma być dostępny wiosną 2010 roku, a ponieważ niektórzy piszą , że po zmianie softu są problemy innej natury, to się zastanawiam, czy w ogóle aktualizować.
Proszę o info jaki typ posiadacie z literką C czy bez.
Ja mam model z literką "E" i na starym oprogramowaniu ogladanie DVB-T było "bardzo utrudnione", po aktualizacji oprogramowania w moim przypadku:
1. Dosynchronizował się obraz z dźwiękiem (na poczatku włączenia kanału cyfrowego jest chwilowe zatrzymanie się obrazu i dalej wszystko jest OK)
2. Innych problemów nie zaobserwowałem
Znalazłem w sieci suplement do SM tego SHARP'a dotyczący co prawda literki B na końcu, ale wynika z niej, że kolejne literki w oznaczeniu typu odpowiadają kolejnym modernizacjom sprzętowym. W przypadku literki B była to zmiana modelu wyświetlacza LCD. Co by oznaczało, że w modelu z literką C wprowadzono kolejne zmiany sprzętowe. Na pewno jest zmieniony sposób aktualizacji opogramowania, w modelu z C są dwa pliki z rozszerzeniem *.usb oraz *.bin, natomiast w pierwszym modelu (bez literki C) jest jeden plik *.img
No i jak narazie telewizorek cool Czekam na transmisję cyfrową w Płocku i test tunera mpeg4.
Suplement do serwisówki załączam bez pkt, nie sa mi potrzebne.
Jeżeli pojawia się ten sam błąd po aktualizacji oprogramowania Sharpa,to dla mnie wygląda to na: albo błąd wewnętrzny i obraz będzie wyprzedzał dźwięk albo odwrotnie.
Witam
Chodzi o opóźnienie głosu z anteny cyfrowej naziemnej o jakies 2-3 sekundy
Mam problem nie mogę znaleźć softa do telewizora SHARP lc-46DH77e
Czy ktoś mógłby mi podać jakiś przydatny link??
Z góry dziękuje
Dodano po 12 [minuty]:
Mógłby mi ktoś podać link do softa/oprogramowania dla modelu "lc-46DH77e" ??
A co ze starszymi modelami z tunerem MPEG2. Sharp obiecywał że po zatwierdzeniu standardu nadawania będzie możliwość dostosowania tych odbiorników. Teraz minął ponad rok od zakupu a Sharp wypina się na naiwnych klientów których tak długo zwodził obiecankami, że to niby trwają prace nad nowym softem itp. Ostatnia odpowiedź to że pozostaje zewnętrzny odbiornik DVBT i nie chcą słyszeć że coś obiecali.
Fragment e-mail z 19 01 2009:
Dziekujemy za Pana zapytanie E-Mailowe.
Jestesmy w trakcie prowadzenia testow modulow, ktore beda rozkodowywaly
MPEG2 na MPEG4.
Jednak jeszcze zadnego konkretnego rozwiazania nie mozemy Panu podac.
Bedziemy informowali naszych Klientow, jak tylko zostana sprawdzone wszystkie moduly.
Jesli ma Pan dalsze pytania, prosimy o podanie numeru klienta. Numer klienta to:408924
W razie dalszych pytan, jestesmy do Pana ciaglej dyspozycji pod numerem
telefonu:
0 801 601 609 (oplata jak za polaczenie lokalne) (Pon.-Pt. 08:00 do 17:00)
Z powazaniem,
Infolinia Sharp
Sharp Electronics (Europe) GMBH Sp. z o.o.Oddział w Polsce z siedziba w Warszawieul. Pulawska 46902-844 Warszawa
e-mail: sharp.sep(malpa)sharp.eu