Przepraszam , że piszę to w tym dziale - chciałem w "internet" ale tam się blokowało i nie wiedziałem jak to odblokować. Chodzi mi tylko o radę;
gmail - problem z logowaniem
Dwóch moich znajomych miało ostatnio problem z zalogowaniem się do poczty "GMail" z okna FireFoxa - (po roku, 2 - bez kłopotów) Wyskakiwał komunikat "podałeś niewłaściwe hasło"
w stuacji gdy:
- adres użytkownika był wpisywany ręczne,
- w czasie wpisywania wyskakiwały błędne adresy i było trzeba wybrać właściwy,
- hasło logowania było wstawiane automatyczne przez komputer jako kropki,
- opcja "zaloguj automatyczne była "odptaszona".
Po paru dniach poczta została oblokowana, ale pozostały pytania:
Czy nożna uniknąć błędnych podpowiedzi komputera - podstawiania adresów z błd. - "literówkami" to strasznie wkurza (podobno czyści się "cache" - czyli co ?
Czy działo się tak, że komputer podstawiał złośliwie błędne hasło (jako kropki) PRZYKŁADOWO (!!) piszemy "ALA" a on to zamienia na "OLA" a my tego nie widzimy.
Próbowałem oczytać te kropki 3-ma specjalnymi programami np. "Revelation" - ale nie działały?
Kak uniknąć na przyszłość tego problemu (kawału)?
gmail - problem z logowaniem
Dwóch moich znajomych miało ostatnio problem z zalogowaniem się do poczty "GMail" z okna FireFoxa - (po roku, 2 - bez kłopotów) Wyskakiwał komunikat "podałeś niewłaściwe hasło"
w stuacji gdy:
- adres użytkownika był wpisywany ręczne,
- w czasie wpisywania wyskakiwały błędne adresy i było trzeba wybrać właściwy,
- hasło logowania było wstawiane automatyczne przez komputer jako kropki,
- opcja "zaloguj automatyczne była "odptaszona".
Po paru dniach poczta została oblokowana, ale pozostały pytania:
Czy nożna uniknąć błędnych podpowiedzi komputera - podstawiania adresów z błd. - "literówkami" to strasznie wkurza (podobno czyści się "cache" - czyli co ?
Czy działo się tak, że komputer podstawiał złośliwie błędne hasło (jako kropki) PRZYKŁADOWO (!!) piszemy "ALA" a on to zamienia na "OLA" a my tego nie widzimy.
Próbowałem oczytać te kropki 3-ma specjalnymi programami np. "Revelation" - ale nie działały?
Kak uniknąć na przyszłość tego problemu (kawału)?