Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung 2243LNX - dorobienie wejścia DVI

frogger15 22 Aug 2009 02:33 2196 3
    frogger15
    Level 2  
    Witam!
    Mam pewien problem z moim monitorem.
    Jest to Samsung 2243lnx.
    Na jednej ze stron wycztyałem że monitor ten ma 2 wejścia: DV-I i D-SUB. Po zakupie okazało się że nie ma wejścia DV-I na który trochę mi zależało. Czy byłaby możliwość dorobienia takiego wejścia?? Czy potrzebuje czegos więcej niż tylko wejścia,aby zainstalować DV-I? Nie potrzebuje przełączania między dwoma strumieniami w trakcie działania urządzeń.
    Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam;]
    Jakant
    Level 35  
    Najprościej by było zakupić elektronikę monitora z wejściem DVI i wymienić, gdyż samemu nie zrobisz tego bez doświadczenia elektronicznego. Wstawienie samego gniazda niewiele Ci da ponieważ trzeba zmienić program dla procesora i dołożyć trochę elementów na płytce, oczywiście jeżeli jest możliwość rozbudowy na drugie wejście.
    frogger15
    Level 2  
    Ok wielkie dzięki za odpowiedź;)
    Dużo by to kosztowało??I gdzie mógłbym to znaleźć?(ew, czego szukać w googlach:)
    lukzak2298
    Level 18  
    Na popularnych portalach aukcyjnych jest dużo kabelków, które z jednej strony mają HDMI a z drugiej strony jest D-SUB. Rozumiem że HDMI jest cyfrowy a D-SUB to analog, ale niektórzy twierdzą że na tym monitorze jest szansa że to zadziała. Może on ma jakąś extra funkcjonalność o której mało kto wie ;)