Witam!Mam taki problem ze musialem odpiac wtyczke ktora doprowadza prad do przepustnicy mysle ze ma to zwiazek z ASR i zapalil mi sie Check Engine.Podpialem auto pod komputer i okazalo sie ze jst uszkodzony jakis przekaznik sterujacy wlasnie ta przepustnica i po wylaczeniu zaplonu ciagle probuje ja pchac do gory.znajduje sie to w okolicy przeplywomierza.Silnik nie pracuje,kluczyka nie ma w stacyjce a to ciagle chodzi wydajac dosc intensywne brzeczenie.Po odpieciu wtyczki przepustnica jest ciagle otwarta i wszystko pracuje normalnie.Nie mam mozliwosci tego teraz naprawic z powou pobytu za granica i wiadomo jakich cen.Moje pytanie jest takie:skoro silnik chodzi normalnie i wszystkie systemy dzialaja ale swieci sie ta kontrolka Check Engine to czy moge jezdzic dalej czy moze za jakies kilka kilometrow komputer zastopuje mi slinik.Moje auto to Skoda Octavia 2006 Tour 1.9 tdi na pompowtryskiwaczach.
I na koniec jakie sa ogolnie opinie o tym silniku-czy ten jest ok czy moze te starsze byly lepsze?Bardzo prosze o pomoc
I na koniec jakie sa ogolnie opinie o tym silniku-czy ten jest ok czy moze te starsze byly lepsze?Bardzo prosze o pomoc