Witam,
Chciałbym przedstawić ładne małe moduliki BlueTooth / RS232(TTL).
Płytki modułów są wykonane zarówno dla wersji BTM-112 jak i BTM-222. Dodatkowo mamy płytki w wersji Normalnej i MINI. Wersja MINI różni się od normalnej tylko tym, że jest jeszcze nieco mniejsza kosztem tego, że nie posiada na pokładzie niektórych (czasem zbędnych) elementów jak diody LED

Wszystkie płytki jak widać na schemacie dostosowane są do zasilania +5V (wiadomo, że moduły BTM pracują przy napięciu +3,3V więc trzeba było zastosować konwerterek)

Obydwa rodzaje modułów zostały uruchomione i przepięknie działają.
Dodam, że jako anteny - jeśli już ma być jakaś większa odległość wykorzystuję krótki odcinek ok 5,5cm drucika miedzianego.
Poniżej zamieszczam jeszcze kolejne fotki a w załączniku - wzory zaprojektowanych płytek w Eagle - może się komuś przydadzą

Uprzedając pytania o sposób wykonania płytek - informuję, że tym razem sam ich nie trawiłem - bo potrzebowałem dobrych przelotek z metalizacją otworów w celu maksymalnej miniaturyzacji. Same płytki są niewiele większe od modułów BTM-xxx
(odnośnie układu 74ACT14 informuję, że z braku takiego na składzie zastosowałem 74HCT14 i sprawuje się równie dobrze)
przy okazji dementuję plotki - jakoby nowe moduły sprzedawane przez tme.pl albo maritex - o symbolach nieco innych niż BTM-222 czyli chyba - już przylutowałem więc nie pamiętam dokładnie

BTM-112

BTM-222

Cool! Ranking DIY