Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Centralny zamek Ibiza 97 3d integracja z Anakonda AR7S.

Nostus 28 Aug 2009 16:51 2516 3
    Nostus
    Level 12  
    Ja mam problem tego typu. Mam centralny zamek pneumatyczny w swojej ibizce. Nie reaguje on na zamykanie z kluczyka bo mam połamane oba języczki w obu drzwiach. Ktoś wykombinował jakieś sterowanie na pilota gdzie wystarczy zewrzeć dwa kable i zamek się otworzy i przy drugim zwarciu zamek się zamknie. Ale denerwujące jest noszenie i używanie dwóch pilotów. Jednego od alarmu (który też dołożyłem sam - jest to anakonda AR7S) a drugiego od zamka centralnego. Pytanie - jak zintegrować ten mój alarm z centralnym zamkiem? Z centralki alarmu wychodzą dwa przewody. Nonstop jest na nich + 12V a gdy rozbrajamy alarm to na jednym z nich na chwilkę sygnał ten zanika. Podobnie jest przy uzbrajaniu tyle ze wtedy sygnał zanika na drugim przewodzie. Ewentualnie może ktoś mógłby podesłać jakiś schemacik kostki od fabrycznego alarmu do tego seata. Ewentualnie gdzie znajdę w tym moim autku jakieś coś co steruje centralnym zamkiem.(ps. mam dość rzadką wersję Cupra gdzie schematy z książki obsługowej do ibizy nie pasują raczej wcale)
    Sterownik alarmu fabrycznego już znalazłem - jest pod deską rozdzielczą za schowkiem od pasażera u góry. Jak to teraz ugryźć?
    djpietrekbest
    Level 14  
    W anakondach jest sterowanie zamka centralnego masą a w twoim autku(przynajmniej w większości) jest plusem, będziesz potrzebować dwa przekaźniki do tego, kolory popielato-czarny i popielato-czerwony w wiązce z drzwi kierowcy.
    Nostus
    Level 12  
    a mógłbym poprosić jakiś schemat ?? nie bardzo rozumiem jak to mam rozwiązać
    Anonymous
    Anonymous