Witam, jak w temacie, czy jest możliwa naprawa Digitizera w Telefonie I-mate JAQ3?
No więc zalałem ekran kilkoma kroplami, i wystarczyło aby przestał działać.
Z ekranu zerwałem jakąś dziwną folię z szarymi ścieżkami przewodzącymi zapewne,
niestety po przyklejeniu z powrotem już nie działało.
Sam ekran działa i ma się dobrze.
Został taki element jak na zdjęciu, te szare ścieżki mają dokładnie taki przebieg na szkle przewodzącym jak na obrazku, szkło jak już mówiłem przewodzi, sprawdziłem miernikiem.
Same ścieżki są pokryte jakby jakąś folią, która nie przewodzi.
Ścieżki górna i dolna nie są ze sobą połączone i nie są połączone z taśmą prowadzącą do płyty telefonu.
I teraz pytanie czy da się coś takiego naprawić np. za pomocą Lakieru przewodzącego, grafitowego czy jakiegoś tam łącząc odpowiednio te ścieżki ??
Zależało by mi na tym ponieważ na allezło nie ma części zamiennych, szczególnie tej!
A jeden gość chce za naprawę ponad 100zł, kiedy za fon dałem 220zł...
Trochę się nie opłaca.
Wymiary ekranu to ok. 42x51mm, ok. 2,4" poziomo.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
No więc zalałem ekran kilkoma kroplami, i wystarczyło aby przestał działać.
Z ekranu zerwałem jakąś dziwną folię z szarymi ścieżkami przewodzącymi zapewne,
niestety po przyklejeniu z powrotem już nie działało.
Sam ekran działa i ma się dobrze.
Został taki element jak na zdjęciu, te szare ścieżki mają dokładnie taki przebieg na szkle przewodzącym jak na obrazku, szkło jak już mówiłem przewodzi, sprawdziłem miernikiem.
Same ścieżki są pokryte jakby jakąś folią, która nie przewodzi.
Ścieżki górna i dolna nie są ze sobą połączone i nie są połączone z taśmą prowadzącą do płyty telefonu.
I teraz pytanie czy da się coś takiego naprawić np. za pomocą Lakieru przewodzącego, grafitowego czy jakiegoś tam łącząc odpowiednio te ścieżki ??
Zależało by mi na tym ponieważ na allezło nie ma części zamiennych, szczególnie tej!
A jeden gość chce za naprawę ponad 100zł, kiedy za fon dałem 220zł...
Trochę się nie opłaca.
Wymiary ekranu to ok. 42x51mm, ok. 2,4" poziomo.

Pozdrawiam i proszę o pomoc.