Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Hyundai Pony 91 r. 1.5 benzyna gaz - kilka problemow

bass_ 28 Sie 2009 17:33 1316 5
  • #1 28 Sie 2009 17:33
    bass_
    Poziom 14  

    Witam. Posiadam samochod tak jak wyzej wymieniony i mam kilka z nim problemow a mianowicie tak:
    1 - przy mocnym skrecie w lewo samochod mi gasnie, nie mam pojecia dlaczego...
    2 - gdy mam odpalony samochod i jest na biegu jalowym i wciskam kilkakroteni hamulec samochod mi przygasa... moze serwo cos szwankuje ?
    3 - przy zmianie biegu od 1 do 4 gdy wcisne sprzeglo jest takie szarpniecie calym silnikiem, myslalem ze to poduszki ale sprawdzalem i wszystko jest ok.
    4 - wymienilem wczoraj termostat bo byl zepsuty i chyba jest cos nie tak z czujnikiem... temperature pokazuje mi mniej niz polowa na wskazniku a wentylator sie wlacza...nie chce dojsc do polowy wskaznika, jest tam tylko taki maly czujnik na klucz podajze 10. innego nie znalazlem. Jak go odpinam to temperatura na wskazniku spada do zera a jak ponownie podepne to dalej temp. minimalna a weze gorace az oparzyc sie mozna. Zmierzylem miernikiem i wyszlo mi 082 Ohm. Z gory dziekuje za odpowiedzi.

    Regulamin pkt 11. Sprecyzuj temat, bo aktualny nic nie mówi! [Błażej]

    0 5
  • #2 30 Sie 2009 11:11
    emeryt2
    Poziom 42  

    W skrzyni biegów masz olej?
    Sprawdz przewód podciśnieniowy do serwa , najlepiej odłącz od serwa i przytkaj palcem.

    0
  • #3 30 Sie 2009 14:39
    bass_
    Poziom 14  

    Olej w skrzyni jest. Co do tego przewodu gdy go odpinam i zatykam palcem chodzi tak samo.

    0
  • #4 30 Sie 2009 14:44
    emeryt2
    Poziom 42  

    To już wiesz co uszkodzone.

    0
  • #5 30 Sie 2009 14:48
    bass_
    Poziom 14  

    Czyli serwo do wymiany tak ? A co do innych problemow to jestes wstanie mi pomoc ? Wczoraj bylem w kanalem i zlapalem reka za polos... w poziomie ma lekki luz ale tochyba tak powinno byc... gorzej jak ruszam nia gora dol... to przy skrzyni ma dosyc duzy luz.. chyba az za duzy....

    0
  • #6 31 Sie 2009 21:06
    bass_
    Poziom 14  

    Witam. Czujnik temperatury zostal wymieniony i dalej to samo... wentylator sie wlacza przed polowa wskaznika... a weze gorace jak cholera. Moze wskaznik jest uszkodzony ?

    0