Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

JVC KDR-303 migajace podswietlenie

aroo26 28 Sie 2009 18:37 1979 4
  • #1 28 Sie 2009 18:37
    aroo26
    Poziom 2  

    Witam i prosze o pomoc...
    Problem polega na tym ze po podlaczeniu radia miga tylko podswietlenie klawiszy i ekranik a same radio sie nie wlacza. Moj samochod to suzuki swift z 93r, u szwagra w mazdzie 626 radio dziala normalnie. Stare radio sie wlacza ale padla w nim koncowka mocy. Macie jakies pomysly co zrobic?

    0 4
  • #2 28 Sie 2009 18:57
    LWD11
    Poziom 29  

    Sprawdź masę, z samochodu, radio próbuje się załączyc ale z powodu braku prądu gasnie. Najprościej będzie jak zmierzsz sobie napięcie przy załączonm radiu, spróbuj na obudowe radia podac pewną masę z auta.

    0
  • #3 28 Sie 2009 18:58
    szapet
    Poziom 21  

    Witam zerknij na instalacje w swoim zuzuki czy masz zasilanie na przewodach, albo czy bezpiecznik nie uległ przepaleniu,skoro u szwagra radio się włącza to i u ciebie też powinno, a co do końcówki to ty masz uszkodzoną w JVC czy szwagier w swoim radiu.

    0
  • #4 28 Sie 2009 21:29
    aroo26
    Poziom 2  

    Dzieki za odzew ;d
    JVC jest sprawne kupione na promocji w Media ;). Spalona koncowka jest w moim starym radiu alpine, po podlaczeniu normalnie sie zalacza i nie mryga podswietleniem jak nowe tyle ze nie ma dzwieku...
    Bezpieczniki sprawdzalem, wszystkie dobre jutro zmierze napiecie i dalej walcze z radiem.
    Jesli macie jeszcze jakies pomysly to piszcie.

    0
  • #5 28 Sie 2009 21:46
    LWD11
    Poziom 29  

    Większość japończyków w kostce podłączeniowej do radia nie ma przewodu masy, masa jest brana gdzieś z karoserii, dlatego chciałem tobie zwrócić uwagę na problem z masą. czasami wystarczającym punktem masy jest ekran anteny i radio zagra, ale masa swoją drogą powinna być podłączona, sprawdź tą masę :D

    0
  Szukaj w 5mln produktów