Moja lodówka Mastercook LCL-518AZ nie wyłącza się, sprężarka pracuje bardzo głośno i słychać jakby się coś przelewało lub było zapowietrzone (jakby w jakimś układzie było powietrze), chłodziarkozamrażarka ma 2 pokrętła jeden na zamrażalnik drugi na lodówkę. Teraz moje pytanie czy termostat jest jeden czy 2?? jak mogę go wyciągnąć i jak mogę go sprawdzić?? Ten sprzęt ma 3 lata więc nie chciałbym go jeszcze złomować, tym bardziej że w kieszeni pustki[/i]
oto zdjęcia mojej lodówki z tyłu jest tam taka kostka z której wychodzą 2 przewody miedziane jeden grubszy ok 4mm do miedzianej bańki a dalej pod spód lodówki i 2 cienkie z którego jakby coś ciekło co widać na zdjęciu 2
Widzę że jedyna odpowiedź na jaką mogę liczyć w tych postach to taka że sam sobie odpowiem.
oto zdjęcia mojej lodówki z tyłu jest tam taka kostka z której wychodzą 2 przewody miedziane jeden grubszy ok 4mm do miedzianej bańki a dalej pod spód lodówki i 2 cienkie z którego jakby coś ciekło co widać na zdjęciu 2

Widzę że jedyna odpowiedź na jaką mogę liczyć w tych postach to taka że sam sobie odpowiem.