Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka Amica PA55A420 - uszkodzona elektronika?

spajder 30 Aug 2009 15:52 2163 6
    spajder
    Level 11  
    Witam, mam prawdopodobnie elektronikę do wymiany, bo pralka na 2 programie od razu chce wylewać wodę nie pobierając jej, na pierwszym programie włącza wirowanie, więc pewnie coś się pochrzaniło jej z procesorem (reset przy odłączonej blokadzie już robiłem). Próbowałem uruchomić też Test 5% ale diody jakoś inaczej mi migały niż jest w instrukcji.
    Pytanko, od jakiego modelu wziąć elektronikę żeby pozbyć się nieszczęsnego zaworu przesterowania?
    5bkera
    Level 18  
    Tu http://wyprawy.pol.pl/ masz wszystko. Jest tam także sposób na ominięcie zaworu przesterowania lub na życzenie gość przeprogramowuje pamięć (bez aqua spray), możesz zakupić u niego programator do swojej pralki za 120zł. Też naprawia programatory.Zawsze możesz się z nim skonsultować.
    Pozdrawiam.
    cezet
    VIP Meritorious for electroda.pl
    A samo pokrętło nie jest gdzieś oberwane?Chodzi lekko?
    spajder
    Level 11  
    Niestety gość co naprawia te programatory jest na urlopie, a wpisy z księgi gości nie napawają optymizmem :)
    Pokrętło jest w porządku.
    Może ktoś ma jeszcze namiary na w miarę tanie programatory?
    No i pozostaje otwarte pytanie z którego modelu zastosować elektronikę, by pozbyć się Jet Systemu?
  • Helpful post
    bolo51
    Level 17  
    Amica model PA4560A410 nie ma zaworu przesterowania.
    plewy
    Level 12  
    Amica model PA 4560A411 modelu 410 już nie ma to jest zastępstwo za ten moduł. Koszt modułu to 278zł
    spajder
    Level 11  
    Kupiłem nowy programator od gościa z http://wyprawy.pol.pl i jest spokój, prawdziwy spec od tych pralek, trochę się musiałem nagimnastykować żeby się z nim umówić, ale facet po prostu nie miał zbytnio czasu. Swoją drogą czemu taka prosta płytka kosztuje prawie 3 stówy w sklepie. Pozdrawiam.