Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaka skrzynia Clarion SW, Magnat, Mac Audio, inne do 300 zł

lowermann 31 Aug 2009 18:11 4794 2
    lowermann
    Level 18  
    Witam ponownie, ostatnio mój temat co do subwoofera poleciał do kosze, przypomnę dlaczego. Wymagania jakie miałem to muzyka Drum and bass, dance, wolne techno, czasem hip hop i rap, skrzynia BR bas szybki ale potrafiący przeciągnąć w wolniejszym uderzeniu, kwota do 300 zł za głośnik ze skrzynią lub sam głośnik, niestety uznaliście że mam za duże wymagania i za małą kwotę! Proponowano mi skrznię Magnat xpress 12" oraz głośnik używka Infinity 1240, oba w kwocie 250 zł! Zanim się zdecydowałem Magnat został sprzedany, Infinity nadal jest akutalny, wydaje się całkiem ciekawą propozycją niestety dorobienie do niego skrzyni to także koszty dlatego ponownie zakładam temat lecz tym razem nie będę miał takich wygórowanych wymagań!

Potrzebuję po prostu skrzyni która zagra głębszym basem w miarę szybkim. Po prostu chcę uzupełnić scene muzyczną o niskie zejście i lepsze "puknięcie". Muzyka to tak jak wyżej, wzmacniacz jbl 75.2 w mostku 290 Watt RMS, samochód to Vectra hatchback, przedni zestaw to u-dimension El Comp 6 60 Watt RMS napędzane wzmacniaczem Mac audio mp 2100, 2x70W RMS.

Teraz kwota to chciałbym się zmieścić w granicach 200 - 300 zł za głośnik ze skrzynią, wiem że za taką kwotę nic przyzwoitego nie kupi ale może ktoś słyszał jak grają te tanie zestawy.

Teraz moje typy!
    Skrzynia Clarion sw 3012 w obudowie br, nowa mogę ją mieć za 199 zł, ceny w sklepach to 350 zł

http://www.clarion.com/pl/pl/products/2009/audio/subwoofer/SW3013B/pl-pl-product-pf_1172420455691.html

http://www.clarion.com/pl/pl/products/2009/audio/subwoofer/SW3013B/pl-pl-product-sc_1172420455691.html

Słuchałem tej skrzyni i gra nawet fajnie niestety nie mogłem odsłuchać jej w samochodzie! Jest też mocna! Pod w/w linkami macie jej zdjęcie oraz parametry, tylko nie wiem jakiej pojemności może być skrzynia. Prosiłbym o wypowiedzi ludzi którzy mają tą skrzynie i jak gra!

Następnie Mac audio mp 130 bp ceny około 300 zł
    Magnat b30 także około 300 zł

Te 2 skrzynie także słuchałem i jak dla mnie grały gorzej od clariona a są o całe 100 zł droższe, ale nie wiem jak grałyby w samochodzie!

Sam głośnik Pioneer ts-w307d2 cena 200 zł, ale raczej do wolnych bitów a ja potrzebuję troszkę szybkości do wolniejszego dance oraz do drum and bass, no i trochę za mocny chyba!

Skrzynia Soling cp123 z allegro chyba zamknięta za 160 zł

Ewentualnie co byście polecili, najlepiej do 200 zł razem ze skrzynią, ewentualnie sam głośnik moze np magnat express 12" ale to juz kwota powyzej, a może wszystko jedno co wybiorę bo zagra to mniej wiecej podobnie??

Mam nadzieję ze nie mam już wygórowanych wymagań, podałem swoje typy, proszę o opinie!
    lowermann
    Level 18  
    Odrzucam jednak solinga. Pozostają pozostałe 3 skrzynie, z naciskiem na Clariona, czy nikt go nie słyszał w samochodzie??
    wasylwek
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Clarion.