Witam wszystkich użytkowników forum. posiadam VW golf Mk2, zsilnikiem benzynowym 1.3 na wtrysku z 1990 roku wersja cl, skrzynia biegów 4 przełorzeniowa. Problem jest następujący. Od nie dawnego czasu nie wbiłem wstecznego biegu. Nie wiem gdzie się podział. Wsteczny wchodził ciągle bez usterek. Mało może być oleju w skrzyni ale sądzę że nie tu jest przyczyna. Czy na zapalonym silniku czy na wyłączonym bieg nie wchodzi. Nawet nie ma zgrzytnięcia, jakby coś w skrzyni blokowało dopchnięcie wodzika , co wchodzi do skrzyni.Poprostu wsuwa się do pewnego momentu i koniec. Pierwszy raz naprawiłem po przez dopchnęcie tegoż wodzika na siłe używając montażówki. Godzinę mordowałem się ale udało się. Potem ok miesiąca spokój. Ostatnio znowu to samo się wydarzyło. Ale już nie praktykowałem montażówki bo nie miałem kanału. Ale następnego dnia po dłuższej trasie znalazł sie wsteczny. I wchodzi bardzo przyzwoicie jak na lata auta. Czy da się samemu to naprawić? Może ktoś z użytkowników miał taki problem? Proszę o opinie i sensowne wypowiedzi. Pozdrawiam.