Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda Accord 2,2 i-ctdi 2006 Program diagnostyczny

Tomi1_23 31 Aug 2009 21:14 13234 6
    Tomi1_23
    Level 10  
    Witam. Szukam programu diagnostycznego do Hondy Accord 2,2 i-ctdi z 2006r.
    I jeśli ktoś miałby schemat wtyczki diagnostycznej to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam.
    cardiag
    Level 30  
    silnik, czy wszytsko?
    Na wszystko fejsa nie ma do hondy.
    Tomi1_23
    Level 10  
    a na silnik??? Jak nazywa się ten fejs i gdzie można go dostać ?
    irondick
    Level 31  
    Odgrzeję ten temat.
    Sprawa wygląda tak. Dostałem do naprawy padniętego laptopa na którym był zainstalowany właśnie program HDS. Laptop naprawiłem lecz problem leży w tym, że po podłączeniu GNA 600 do złącza w samochodzie nie świeci żadna kontrolka led na pokrywie GNA 600. Dodatkowo jest brak aktywnego połączenia sieciowego. Oczywiście jakiekolwiek połączenie jest tworzone po podłączeniu kabla USB do laptopa i przydzielone IP 172.16.0.1.
    Pytanie brzmi czy powinno się coś zasygnalizować po podłączeniu przez kabel GNA 600 do złącza serwisowego samochodu? Dodam, że podłączenie zasilania z zewnętrznego zasilacza 12V uaktywnia kontrolki na panelu GNA 600 i na stałe świeci jedna lecz połączenie sieciowe jest wciąż nieaktywne.
    Może GNA 600 jest uszkodzony i trzeba go dać do serwisu? Próbowałem już instalować WinXPPRO SP2 ze wszystkimi FWorkami jak i Win7 (tu był problem ze sterownikiem USB/LAN ale dałem radę) jednak nic to nie zmieniło.
    Bardzo proszę o poradę, pomoc w rozwiązaniu problemu.
    milejow
    Level 43  
    Samodiagnozę mają tylko moduły w sieci B-CAN a silnik/skrzynia aut, poduchy, abs wiszą na eFce