Witam serdecznie.
Oto schemat "dopalacza" lampowego
który gdybym umiał samemu zrobić to bym zrobił.
Niestety nie mam żadnej wiedzy z zakresu elektroniki nawet podstaw, jestem studentem przyuczającym się do roli urzędasa (administracja). Gram na gitarze elektrycznej i zapragnąłem mieć lampowe brzmienie...mam całkiem dobre combo tranzystorowe Hughes & Kettner Attax 80 i poza tym gram bardziej rekreacyjnie (czytaj dom, garaż).
Przeczytałem na tej stronie, że to urządzenie, podłączone do wzmacniacza tranzystorowego przez pętle efektów, daję efekt brzmienia lampowego.
Pewnie gadam trzy po trzy i mylę jakieś pojęcia.
Do sedna:
a) czy ktoś by się podjął skonstruowania takiego czegoś
b) szacunkowo ile by to kosztowało
c) ile by to potrwało
d) czy z moim combo to będzie działało ?
Przepraszam jeżeli moje pytania są głupie, znaczeniowo nieostre lub jeżeli nie ten dział.
Proszę mnie zrozumieć - ja po prostu gram na gitarze nic więcej
Oto schemat "dopalacza" lampowego
który gdybym umiał samemu zrobić to bym zrobił.
Niestety nie mam żadnej wiedzy z zakresu elektroniki nawet podstaw, jestem studentem przyuczającym się do roli urzędasa (administracja). Gram na gitarze elektrycznej i zapragnąłem mieć lampowe brzmienie...mam całkiem dobre combo tranzystorowe Hughes & Kettner Attax 80 i poza tym gram bardziej rekreacyjnie (czytaj dom, garaż).
Przeczytałem na tej stronie, że to urządzenie, podłączone do wzmacniacza tranzystorowego przez pętle efektów, daję efekt brzmienia lampowego.
Pewnie gadam trzy po trzy i mylę jakieś pojęcia.
Do sedna:
a) czy ktoś by się podjął skonstruowania takiego czegoś
b) szacunkowo ile by to kosztowało
c) ile by to potrwało
d) czy z moim combo to będzie działało ?
Przepraszam jeżeli moje pytania są głupie, znaczeniowo nieostre lub jeżeli nie ten dział.
Proszę mnie zrozumieć - ja po prostu gram na gitarze nic więcej