Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak ustawić średnice koła - licznik rowerowy SigmaSport

hubiwit 01 Sep 2009 12:39 74709 5
    hubiwit
    Level 25  
    Witam
    Mam mały dylemat:
    Na oponie mam napisane: 26 x 1,95 47-559
    a tabelka od licznika wygląda tak:
    Jak ustawić średnice koła - licznik rowerowy SigmaSport
    jaki ws mam ustawić?
    wydramax
    Level 16  
    2089, wydaje mi sie ze to najlepiej bedzie pasowało do twojej opony, a poza tym różnica jest niewielka wiec nie powinno być aż tak wielkich rozbieżności ;)
    szaleniec
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Zmierzyć obwód koła, a najlepiej 5 obwodów i wynik uśrednić.
    petarda0
    Level 18  
    Napompować koło do odpowiedniego ciśnienia, rozłożyć na podłodze miarkę zwijaną, na oponie naznaczyć punkt, ustawić rower odpowiednio do miarki i naprzód, jeden obrót koła i wiesz wszystko, jeśli zależy Ci na dokładności wskazań, usiądź na ramie i lekko dociśnij kierownicę, po ustawieniu licznika na km/h wprowadzisz wartość w milimetrach.
    Sprawdzony sposób.
    hubiwit
    Level 25  
    Dziękuje za pomoc!
    kam_il88
    Level 1  
    Witam!
    czy nikt z was nie miał probelu z tym licznikiem?
    jeśli nie to mógłbym prosić o pomoc elektroników, ja w temacie jestem zielony..

mianowicie: licznik bezprzewodowy działał mi w zeszłym sezonie, od października nie montowany w nowym już rowerze.. z początku roku kupiem nowe baterie włożyłem, są to 3xCR2032 panasonic i gp lecz myślę ze o firmy nie chodzi..
    zamontowałem baterie, nic nie działało.. jakiś czas temu zaóważyłem że coś nie tak jest z kabelkiem od Anteny (budowa podobna jak tu: https://obrazki.elektroda.pl/88_1213818698_thumb.jpg )
    obie końcówki druta (które byly niegdyś całością) skręciłem tak że się dobrze trzymają.. jednak coś jest nie tak z zasięgiem, tzn. licznik działa w odległości 20cm od nadajnika.. za choinkę nie może złapać zasięgu z większej odległości..
    Większą odległość miałem w poprzednim rowerze ok 30-40cm..
    Co mogę z tym zrobić ? czy ma ktoś jakieś mądre rady dla komplenie zielonego w powyższym temacie ?:(( proszę o odpowiedź