Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

renault clio III brak prądu po przekręceniu kluczyka

03 Wrz 2009 08:27 7564 3
  • Poziom 9  
    Witam

    Mama problem z clio III 1,2 16V.
    Wczoraj wszystko grało a dzisiaj nie mogę go uruchomić , po przekręceniu kluczyka brak reakcji .Żadne lampki się nie palą nawet od immobilaizera . Jedyne miejsce gdzie mam prąd to centralny zamek.I tak jest i przed włożeniem kluczyka i po . Bezpieczniki sprawdziłem - wszystkie dobre.
    Myślałem że to będzie wyłącznik wstrząsowy ale go nie znalazłem.Ponoć w tym aucie go nie ma a jego funkcje przejął moduł poduszek powietrznych .
    Bardzo proszę o pomoc i podpowiedz.
    Dodam jeszcze że w tym aucie wymieniany był kolektor ssący.

    Pozdrawiam
    zbyszek
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Pomocny post
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Po pierwsze akumulator żyje? Po drugie przewody od aku dobrze połączone? Masa na karoserie na silnik? Po trzecie
    jakie bezpieczniki sprawdziłeś? Tylko te w aucie czy pod maską też? Jeśli był wymieniany kolektor ssący podejrzewam że albo ktoś nie dokręcił śruby na przewodzie + na rozruszniku (dojście do jednej śruby mocującej kolektor wymaga odkręcenia przewodu od rozrusznika) lub ktoś przy odkręcaniu kolektora zrobił zwarcie przewodu rozrusznika do masy (sam kioedyś tak zrobiłem :D )
  • Poziom 9  
    Witam
    Akumulator OK , nawet bardzo ok.
    To o czym piszesz (klemy , zaciski ) sprawdziłem a bezpieczniki sprawdziłem wszystkie te pod maską też.
    Wymiana kolektora nie wymagała demontażu rozrusznika - mam super klucze.
    Co do zwarcia podczas odkręcania śrub , możliwe.

    Bardzo dziękuję za podpowiedz , jeżeli masz jeszcze jakieś pomysły z góry dziękuję !!!!
    pozdrawiam
    zbyszek
  • Poziom 9  
    Witam

    Usterkę znalazłem , faktycznie bezpiecznik tyle że na zacisku akumulatora.

    Pozdrawiam
    zbyszek