Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

renault espace 3 -1990r benzyna-gaz

medialny 04 Sep 2009 20:03 2215 4
    medialny
    Level 11  
    pulsuje ikonka dystrybutora paliwa ,przed tą awarią pokazywał wyświetlacz 4 kropki co mówiono mi że każda kropka to 5 litrów paliwka i tak by było bo to był stan faktyczny ,kiedy zaczęła pulsować ikonka dystrybutora dolałem 5 litrów paliwka mysląc że może sie cos zawiesiło ale dalej ikonka pulsuje jeżdże na gazie zapalam na benzynie ,czy ta awaria moze wpłynać na pompkę paliwową ?elektryk nie miał czasu ale powiedział mi że przy zbiorniku paliwa jest czujnik i tam mógł się uszkodzić rezystor
  • Helpful post
    balonika3
    Level 38  
    Nic, tylko wyjąć czujnik z baku i przemierzyć. Nie ma co strzelać ile może być w baku. Jeżeli nie będziesz miał wskazań paliwa i jeździsz na gazie, to o ile instalacja gazowa nie odcina pompy, to zniszczysz ją.
    medialny
    Level 11  
    mam 3 pozycje przełącznika -paliwo -gaz-paliwo gaz-zapalam na tym 3-cim na benzynie daję większe obroty i przełancza mi autmatycznie na gaz mysle ze pomapa paliwa dalej pracuje z paliwem tylko napewno musze zrobić ten układ kontrolny bo mnie to denerwuje ,ta niewiadoma
  • Helpful post
    balonika3
    Level 38  
    Tylko myślisz, ale nie wiesz napewno. A odnośnie tematu, to trzeba to wyjąć.