Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Coś ala uC. Potrzebuje pomocy.

error03 07 Sep 2009 17:48 1383 5
    error03
    Level 15  
    Witam. Przegrzebałem ostatnio troche starych rupieci i znalazłem taka płytke z paroma microswitchami, ledami, rezystorami i najprawdopodobniej jakis uC z kwarcem obok. Moze sie orientuje ktoś co to może być i czy jakoś to moge wykorzystać. Np. zeby na tym uC jakis sterownik zrobic ala atmega ? Prosze o odpowiedz.

oznaczenia tego uC:
    M2051EP
    (trojkat)62W71B

na kwarcu napisane jest:
    4.00H020

zamieszczam kilka fotek.

Coś ala uC. Potrzebuje pomocy. Coś ala uC. Potrzebuje pomocy. Coś ala uC. Potrzebuje pomocy.

Coś ala uC. Potrzebuje pomocy. Coś ala uC. Potrzebuje pomocy. Coś ala uC. Potrzebuje pomocy.

pozdrawiam
    error03
    Level 15  
    Jednak google nie wie wszystkiego :)

atmega8 pare zł. Ale nie o tym teraz. Może to jest jakiś zamiennik czegoś co ma 18 pinów i 'może'.. :D bedzie pasować do odpowiednika :)

Znalazlem kolejne płytki myśle że z tego samego 'zestawu'.

1 to pare TDA2030a, czyli to pewnie jakiś wzmacniacz był..
    2 natomiast.. 2x JRC BT0615 + 2x HCF 4053BE pewnie jakaś 'rozdzielnia' :)

Jednak, po głebszych przemyśleniach doszedłem do wniosku ze niema sie co z tym ustrojstwem 'babrać'. Wylutuje pare elementów a reszte do kosza :)

Dzieki za zainteresowanie Karol966.
    Pozdrawiam.
    bbiidduull
    Level 28  
    To na 3 zdjęciu to wzmacniacz chyba. :D Nie rozbieraj na razie.
    error03
    Level 15  
    Tak to wzmacniacz x7 :) . Pare elementow przypalonych, mysle zeby wziasc jakos te TDA posprawdzac i najwyżej jakieś radyjko z tego zrobić.

bbiidduull, ten Twój avatar to to samo co na tej jednej z tych płytek :P Co to jest? ;> Co z tego można stworzyć ?
    bbiidduull
    Level 28  
    NE556? To są 2xNe555 w jednej kostce :D Link a reszta w datasheet.