Opel Astra II G Carawan 2005r diesel 1.7 Brak świateł cofania. Żarówki dobre. Wyłącznik cofania dobry. Podając napięcie na przewód przy wyłączniku żarówki świecą. Nie dochodzi napięcie do wyłącznika. W instrukcji nie podano który bezpiecznik. Dzwoniłem do serwisu Opla Mega Opel B-stok nieprzyjemny pan nie poinformował mnie który to bezpiecznik gdyż to wielka tajemnica i kazał przyprowadzić auto do nich. Samochód posiadam od miesiąca. Na schemacie z elektrody nie ma fragmentu odnośnie świateł cofania. Może ktoś poinformuje mnie skąd brane jest zasilanie do świateł cofania i który to bezpiecznik.
Bezpieczniki są w środku wszystkie sprawne. Auto jak pisałem kupiłem miesiąc temu. Chcę się dowiedzieć który numer bezpiecznika jest od świateł cofania bo być może fizycznie go niema w skrzynce. Proszę o konkretne odpowiedzi, który bezpiecznik jest od świateł cofania ewentualnie z którego miejsca jest brane napięcie do tego obwodu
Pozdrawiam
Bezpieczniki są w środku wszystkie sprawne. Auto jak pisałem kupiłem miesiąc temu. Chcę się dowiedzieć który numer bezpiecznika jest od świateł cofania bo być może fizycznie go niema w skrzynce. Proszę o konkretne odpowiedzi, który bezpiecznik jest od świateł cofania ewentualnie z którego miejsca jest brane napięcie do tego obwodu
Pozdrawiam
Moderated By Michu10:Taki problem w takim dziale?Przenoszę do początkujących, a Ty pomyśl zanim zadasz pytanie na forum,