Witam serdecznie
Mam mały problem: potknąłem się o kabel od głośnika i uszkodziłem wtyk RCA. Wtyk od głośnika już wymieniłem na nowy ale powstał problem z bolcem ze starego wtyku który utkwił w gnieździe głośnika w subwooferze i nie mam pojęcia jak go stamtąd wydostać
Rozebrałem cały sub z myślą ze może zabiorę się do tego od środka... jednak to co zobaczyłem sprawiło ze poleciała masa niecenzuralnych słów w stronę ludzi narodowości chińskiej którzy parają się składaniem elektroniki... kable, obwod drukowany oraz panel z gniazdami pozalewane jakimś lepikiem(klejem?, silikonem?)... A wszystko to jest mocowane dobrze śrubami więc nie wiem w jakim celu tego lepiku nawalili??
I za diabla nie mogę sie dostać do tylu tego panelu z gniazdami bo jest zalany tym czymś :/ Głośniki ładnie graja i są dobrze wykonane ale z tym lepikiem w środku to przesada
Proszę o jakieś porady, może ktoś już przez coś takiego przechodził lub ma sprawdzony sposób i mu się udało wyjąc pozostałość tego bolca RCA z gniazda lub poradzi jak to wyjąc lub rozebrać lub jak usunąć ten lepik ??
Mam mały problem: potknąłem się o kabel od głośnika i uszkodziłem wtyk RCA. Wtyk od głośnika już wymieniłem na nowy ale powstał problem z bolcem ze starego wtyku który utkwił w gnieździe głośnika w subwooferze i nie mam pojęcia jak go stamtąd wydostać