Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Hyundai Pony - Check engine i błąd wtryskiwacza

mily22p 12 Sep 2009 16:01 2124 10
    mily22p
    Level 2  
    Witam. Mam problem z hyundaiem pony, silnik 1500. Świeci się kontrolka CHEK ENGINE i samochód nie chce zapalić na benzynie, jakby nie pracował na wszystkich tłokach. Czasami jest tak, że kontrolka w ogóle się nie świeci i jest wszystko dobrze. Podłączyłem go pod kompa i wyskakuje błąd WTRYSKIWACZ gdy zapala się kontrolka. Proszę o pomoc!!!!!!!!
    Anonymous
    Anonymous  
    Ricardo290366
    Level 16  
    1.zapomnij o tym co robiłeś dotychczas
    2.odłącz komputer diagnostyczny/przewieź go do pomieszczenia obok ,zgaś światło.
    3.udaj się do warsztatu.doświadczonego warsztatu
    często komp pokazuję :wyczyść przepustnicę,przepływomierz
    a ......uszkodzona jest rurka podciśnienia,lub słaby styk kostki.
    Anonymous
    Anonymous  
    Anonymous
    Anonymous  
    emeryt2
    Level 42  
    Co się podniecacie , nawet nie wiecie jaki to silnik , na gaz , ON , Etylina czy na Wodór , który rok itp.
    Adam strzał w 10 ke!
    mily22p
    Level 2  
    Samochód jest z 1991 roku, benzyna z gazem. Silnik 1500 MPI na wtrysku. Gdy pracuje na gazie to tylko wtedy zapala się ta kontrolka. Może coś się uszkodziło w komputerze?
    Anonymous
    Anonymous  
    grzes25sc
    Level 11  
    Witam. A czy na gazie autko odpala bez problemu? Proponuje sprawdzić przewody (zwłaszcza przy kostkach) pomiędzy centralką gazu wtryskiwaczami oraz fabrycznymi kostkami wtryskiwaczy. Często zdarza się że pękają przewody przy kostkach emulatora wtryskiwaczy.
    mily22p
    Level 2  
    Witam. Na gazie odpala bez problemu, trochę dłużej musi pokręcić ale odpala. Zimą może być gorzej.Przewody przy kostkach są dobre, to musi być wina komputera. Nie wiem co mam robić!!!