Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

audi a8 3.7 benzyna nie odpala na benzynie

mateo20 12 Sep 2009 19:36 2901 9
    mateo20
    Level 10  
    zapala tylko na gazie na wysokich obrotach i po przelączeniu na benzyne gasnie
    mateo20
    Level 10  
    wymieniłem bo stara wysiadła i myslałem ze to właśnie przez ta pompe nie odpala ale dalej dzieje się to samo
    luka0199
    Level 12  
    Sprawdź emulatory od instalacji gazowej może to one nie załanczają wtrysków.
    mateo20
    Level 10  
    a jak sprawdzić te emulatory ?
    krysto15
    Level 11  
    Spróbuj odłączyć aku żeby zresetować kompa.
    luka0199
    Level 12  
    Najszybciej to podmienić inne sprawne, albo zmostkować kable idące od emulatora do wtrysku, powinny iść parami w tych samych kolorach.
    mateo20
    Level 10  
    a co mi to zmostkowanie pokaże ? bo wczesniej odlaczyłem wszystkie i probowałem odpalic na benzynie ale bez skutku
    luka0199
    Level 12  
    A no to, że połączysz wtryski jak w oryginale, odłączając je całkowicie przerwałeś obwód i w ten sposób na pewno autko nie odpali na benzynie.
    danielgsm
    Level 10  
    Ale to że Masz wymienioną pompe paliwa to nie znaczy że jest dobrze wymieniona:) Tu zazwyczaj jest problem.Jeśli wymieniłeś pompe to żeby było wszystko ok to musisz nalać conajmniej połowę baku benzyny i pojeżdzić troche aż paliwo poprzelewa się równo na obie komory baku.Druga sprawa że jeśli jest żle osadzona pompa paliwa to będziesz miał rezerwę w połowie baku.Sprawdż to sobie czy jest dobrze.