Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

nagrzewnica peugot 406 - nie działa

basiula1183 12 Wrz 2009 22:08 1849 6
  • #1 12 Wrz 2009 22:08
    basiula1183
    Poziom 9  

    witam panowie jadąc dzisiaj w upalny dzień włączyłam dmuchawę na max.Do zaparkowania samochodu i zgaszenia silnika było wszystko ok. po ponownym odpaleniu silnika dmuchawa przestała działać nie mam pojęcia co sie stało może coś sie spaliło a może tylko przegrzało proszę o pomoc

    0 6
  • #2 12 Wrz 2009 22:19
    Marcin.D
    Poziom 11  

    Sprawdź bezpiecznik dmuchawy. Przy ponownym odpaleniu dmuchawa była włączona na maxa i wtedy przestało działać?

    0
  • #3 12 Wrz 2009 22:33
    basiula1183
    Poziom 9  

    tak jak piszesz byla włączona na maxa przed odpaleniem silnika.gdzie ten bezpiecznik sie znajduję czy on jest tam gdzie wszystkie bezpieczniki pod kierownicą

    0
  • Pomocny post
    #4 12 Wrz 2009 22:41
    balonika3
    Poziom 36  

    Tak.

    0
  • #5 12 Wrz 2009 22:46
    basiula1183
    Poziom 9  

    sprawdziłam wszystkie bezpieczniki jaka może być inna przyczyna co mam powiedziec mechanikowi jak dam do naprawy

    0
  • #6 12 Wrz 2009 23:03
    balonika3
    Poziom 36  

    Należy sprawdzić (miernikiem, lub nawet żarówką), czy na silniku dmuchawy jest napięcie. Jeżeli jest - silnik walnięty (może szczotki), jeżeli nie ma - należy sprawdzić przełącznik. Rezystor dmuchawy raczej odpada, bo na najwyższym biegu jest ominięty.

    0
  • #7 13 Wrz 2009 09:28
    1078231
    Użytkownik usunął konto