Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Multiswitch EMP 9/6 zła praca

13 Wrz 2009 09:35 2846 10
  • Poziom 9  
    Witam
    Zrobiłem instalację TV sat wykorzystując multi EMP 9/6 + zez. Cztery wyjścia pracują poprawnie na dwóch brak sygnału z Hotbirda Zastanawiam się czy uszkodzony jest multi czy coś zrobiłem nie tak
    Mam jeszcze pytanie dotyczące nie wykorzystanych wyjść w multi, mianowicie czy muszą być one zakończone opornikiem ?
    Będąc przy głosie pozwolę sobie zadać jeszcze jedno pytanie .Instalacja ta nie będzie jakiś czas wykorzystywana (brak tunerów ) Czy to nie zaszkodzi zimą konwerterom ( multiswitch jest pod napięciem )
    Pozdrawiam i proszę o poradę .
    Bugi
    [3.12.2020, webinar] Zagadnienia pomiarowe w nowoczesnej inżynierii materiałowej. Zarejestruj się
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 9  
    Z astry sygnał jest poprawny
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 9  
    Używam tunera Samsung DSB-S305G (Cyfrowy Polsat )
    Dzwoniłem do serwisu gdzie mi powiedziano ,że takiego wypadku jeszcze nie mieli . To jednak o niczym nie świadczy bo jestem osobą trochę pechową .
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 22  
    nie działają wyjścia czy wejścia bo nie bardzo rozumiem?
  • Poziom 9  
    Nie działają dwa wyjścia z multi nr 2 i nr 6
    Kontaktowałem się ze sklepem gdzie kupiłem multiswitch .W sklepie jest też serwis
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 9  
    Multi wrócił już z serwisu gdzie stwierdzono , że wszystko jest ok.
    Jeżeli chodzi o mój problem to powiedzieli ,że przyczyną może być zasilacz wzmacniacza tv naziemnej znajdujący się zbyt blisko multiswitcha . Po zamontowaniu wywaliłem zasilacz ale problem nie ustąpił .Ustawiłem na nowo antenę wykorzystując sat finder ,niestety bez rezultatu. Ustawiłem antenę raz jeszcze kontrolując sygnał tylko na tunerze tv sat . Wreszcie wszystko zaskoczyło
    Dzięki wszystkim za udzielone mi rady
    pozdrawiam
    Bugi
  • Specjalista - lampowe odbiorniki radiowe
    Najprędzej to wina softu terminala. Tuner (oprogramowanie) pewnie nie wysyła komendy DiSEqC (lub Toneburst) za każdym wymaganym razem (zmiana na kanał z tp o innej polaryzacji lub na innym zakresie).

    Pożycz normalny tuner - nie pudełko od Solorza - i sprawdź jak działa ten multiswitch.

    A potem baruj się z Cyfrowym Polsatem - życzę powodzenia i jak najmniej nerwówki..