Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Romet Ogar 205, gaśnie podczas jazdy.

Lukash95 14 Wrz 2009 15:12 6816 10
  • #1 14 Wrz 2009 15:12
    Lukash95
    Poziom 8  

    Witam, mam Rometa Ogara 205, który odpala na kopa, ale ma jedną wadę, gdy jedzie to gaśnie, na każdym biegu, ujedzie z 50 metrów i zgaśnie. Dlaczego?
    Proszę o pomoc?

  • #2 14 Wrz 2009 16:54
    Karol966
    Poziom 30  

    Może masz pogrzebane w gaźniku? Przy większych obrotach ( i obciążeniu ??) dostaje za małą dawkę paliwa - to jedna z hipotez.

  • #3 14 Wrz 2009 20:32
    Staszek49
    Poziom 33  

    Kolego sprawdź, czy masz czysty filtr paliwa. Może silnik był remontowany i trzeba go stopniowo docierać. Znam takie przypadki, że podczas "ostrej" jazdy (na maxa) zawsze silnik gasł, gdyż się zacierał tj. "puchł" w nim tłok, prawdopodobnie wykonany z niewłaściwego materiału. Po ostygnięciu silnik jednak zapalał i można było kontynuować jazdę, z tym że na ok. 3/4 gazu. Usterka ta występowała aż do następnego remontu silnika.

  • #4 14 Wrz 2009 20:41
    daro6000
    Poziom 9  

    Prawdopodobnie jest ustawiony za niski poziom paliwa w komorze pływakowej gaźnika.

  • #5 14 Wrz 2009 20:54
    Lukash95
    Poziom 8  

    Dzisiaj, gdy jechałem, próbowałem przyciskać pompkę, gdy ją naciskałem to silnik przygasał.

  • #6 18 Wrz 2009 06:57
    Xardasik
    Poziom 10  

    Może świeca straciła wartość cieplną lub jest nieodpowiednia zapewne ma być F80 według oznaczeń iskry. Mi w wsce 175 tez się tak działo świeca po jakiś 200-300 metrach przebijała na bok ale po postoju jechała dalej.

  • #7 06 Gru 2009 13:33
    adrian12396
    Poziom 1  

    Prawdopodobnie masz jakis papruch w dyszy. Przeczysc dysze i powinienes tez wyczyscic syfon ten czarny korek pod kranikiem tylko jak bedziesz go odkręcał to na zakręconym kraniku.

  • #8 06 Gru 2009 13:42
    kajoj6661
    Warunkowo odblokowany

    sprawdz świece (jaki ma kolor elektroda) świeca powinna być f95-100
    sprawdż gaznik ,dysze,przeczyść

  • #9 06 Sty 2010 21:03
    glizda15
    Poziom 9  

    A jak na postoju dasz mu pełne obroty to wchodzi na nie?? Jak tak to przepuszczam że przyczyną może być zaworek paliwa który znajduje się z gaźniku dokładnie taka blaszka nad pływakiem może być za bardzo odchylona... ja tak miałem... Ale nie jestem pewny że u ciebie jest to samo..

  • #10 08 Sty 2010 20:46
    matej4fun
    Poziom 10  

    Skoro napisałeś, że przycisnąłeś pompkę i silnik przygasł to znaczy, że dostaje za dużo paliwa i sie dławi. Podnieś troszkę tą blaszkę o której pisze kolega glizda15 ale nie rób tego palcami tylko kombinerkami i stopniowo, żeby dostosować ilość paliwa w komorze pływakowej.

  • #11 09 Sty 2010 07:43
    39006
    Usunięty  
 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME