Witam. Mam kamerę Panasonic NV MS50. Zakupiłem w sklepie elektronicznym przejściówkę z Chinch na S-Video aby móc podłączyć w/w kamerę pod odbiornik telewizyjny, który nie ma gniazdka S-Video. Niestety po podłączeniu pod telewizor nie było obrazu. Problem jednak został rozwiązany, gdy podłączyłem sygnał z kamery (obraz oraz dźwięk) pod WEJŚCIE magnetowidu, a na telewizorze wybrałem podgląd z odtwarzacza i wszystko fajnie widać, dźwięk też jest tylko obraz jest czarno/biały :/ i tutaj jest właśnie problem - dlaczego się tak dzieje??
Z góry uprzedzam że jestem w tej dziedzinie początkujący i nie znam wszystkich zasad itp, dlatego też proszę Administrację o tolerancję w moim przypadku. Pozdrawiam i oczekuję udzielenia mi stosownej pomocy.
PS. Nie znalazłem forum poświęconemu kamerom, dlatego wybrałem akurat Ten. Jeśli jednak coś przeoczyłem i istnieje forum stosowne to proszę o przenisienie, na przyszłość zapamiętam.
Romek
Z góry uprzedzam że jestem w tej dziedzinie początkujący i nie znam wszystkich zasad itp, dlatego też proszę Administrację o tolerancję w moim przypadku. Pozdrawiam i oczekuję udzielenia mi stosownej pomocy.
PS. Nie znalazłem forum poświęconemu kamerom, dlatego wybrałem akurat Ten. Jeśli jednak coś przeoczyłem i istnieje forum stosowne to proszę o przenisienie, na przyszłość zapamiętam.
Romek