Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota yaris 1.5 ts (japan) pytania dotyczące klucza

Telefunken 16 Sep 2009 23:44 4217 3
    Telefunken
    Level 18  
    Witam. Zakupilem samochód, ale dostałem jeden kluczyk, w którym nie znajdują się przyciski od centralnego zamka (auto ewidentnie taki posiada). Pytanie : czy jest możliwość dokupienia klucza i zaprogramowania go, aby działał zamek z pilota ? Czy da się to wykonać w warunkach domowych (immo i sterowanie centralnym) ? Bardzo dziękuje za pomoc, jestem świadomy , że jest na ten temat wiele informacji, lecz nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytania. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za pomoc :)
    mateo-salvadore
    Level 15  
    Tak, wszystko zależy od modelu auta i nawet roku jego produkcji. Kluczyk można dorobić i zaprogramować ukryty w nim transponder do immo, a także zaprogramować pilot do centralnego na podstawie odczytów z oryginalnego kluczyka. Wymagany jest do tego odpowiedni sprzęt więc w domu raczej tego nie zrobisz...
    Koszt dorobienia takiego kluczyka z transponderem (bez pilota) do Mitsubishi z 2004go to 450zł...
    Telefunken
    Level 18  
    Samochod jest juz dość leciwy bo jest z 2001 r.Słyszalem cos o kombinacji z czujnikiem drzwi kierowcy i stacyjką (2 razy zamknąć, przekręcic kluczyk itd) ale wydalo mi sie to śmieszne :P 450 zł to zdecydowanie za dużo jak na moja kieszeń. Pozostaje dalej bawić się z klasycznym zamkiem. Pozdrawiam
    klucznikas
    Level 10  
    Witam

Zrobienie drugiego kluczyka jest możliwe na trzy sposoby:

1. Jeśli posiadasz klucz serwisowy (szara główka klucza) możesz dokodowac klucz do samochodu procedurą
    2. Można zrobić kona klucza który posiadasz
    3. Można dopisać kluczyk do sterownika (tylko w warsztacie )

Jeśli sobie nie poradziłeś pisz maila mogę pomóc na wszystkie trzy sposoby