Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

G³o¶niki Logitech Z-2300 - nie dzia³a subwoofer

18 Sep 2009 19:49 7792 15
  • Level 12  
    Witam. mam g³osniki logitech z -2300 od okolo roku i do tej pory spisywaly sie bezzarzutu
    Ale od pewnego czasu jedno ze wyjsc subuwera na g³o¶niki nie dzia³a i nie weim dlaczego prosze o pomoc!!!!
    [30.03.2021, darmowy webinar] Nowoczesna diagnostyka maszyn, monitorowanie i przewidywanie awarii. Zarejestruj siê
  • Level 2  
    Witam.
    U mnie nastapi³ w³a¶nie ten sam problem!
    Wejscie u subwoofera lewej satelity prawie nie dziala, pisze prawie gdyz po podlaczeniu wydobywa sie dzwiêk ale bardzo bradzo cichy .
    Teraz moje pytania brzmi±.
    Jaka opcja naprawy bylaby najlepsza?(brak gwarancji)
    Jaki bylby koszt naprawy gdybym oddal do serwisu ktory zajmuje sie takimi naprawami?

Prosi³bym rowniez autora tematu o info z rozwiazaniem tego problemu jezeli oczywiscie zostal rozwiazany.
  • Level 24  
    To ¿e nie dzia³a to mo¿e byæ wrêcz wszystko jak pisze kolega Kuniarz.

Nie ma co siê rozpisywaæ gdy¿ nie widz±c tego nie jestem w stanie okre¶liæ usterki.

Koszt naprawy w przypadku zimnych lutów i sprawdzenia poprawno¶ci dzia³ania to max 50z³ lecz je¶li (w co w±tpiê skoro cicho gra) spalenia jakiego¶ elementu to my¶lê ¿e do 100z³.

Pozdrawiam!
  • Level 15  
    A masz mo¿liwo¶æ za³atwienia pilota?
    mam 3 takie zestawy. I jak pada³y piloty to albo sub nie gra³(wcale sie nic nie pali³o) i ciszej gra³a satelitka. Wiêc mo¿liwe ¿e to pilot.
    Je¶li nie to koñcówka mocy.
  • Level 2  
    Nie nie mam takiej mozliwosci niestety....a jezeli to wina pilota to nie da sie go raczej juz naprawiæ prawda?
  • Level 17  
    Te logitechy to strasznie sie psuja. co 2 temat na forach to o zepsutych logitechac a ja kupilem zestaw 2 lata temu 2.1 i smiga na filmy, nie moge suba przedmuchac jeszce do tego
  • Level 2  
    Moje dzialaly jakies 1.5 roku wiec nie jest az tak zle jeszcze......czekam na informacje z tym pilotem moze ktos bedzie mial na zbyciu...
  • Level 15  
    A co dok³adnie pad³o CI w pilocie? Tam nie ma skomplikowanej elektroniki, rzek³bym nie ma jej tam prawie wcale. Potencjomentr, rezystor na krzy¿ i zwory.
  • Level 2  
    Co dokladnie to nie wiem po prostu sugeruje sie Twoja wypowiedzia na temat ciszej grajacej lewej satelity....

Je¿eli przyczyna bylby ten pilot co w takim razie byloby z nim nie tak?

Edit.Po pod³±czeniu sluchawek rowniez nie dziala lewa.(do pilota)
  • Level 13  
    ja te¿ mam problem w g³o¶nikach creative inspire p380. sub gra cichutko ale po chwili siê "odetnie" i gra dalej, co to moze byæ?
  • Level 2  
    Witam
    pod³±czê siê pod temat, otó¿ dzi¶ moje Logitech Z-2300 przesta³y dzia³aæ z zupe³nie dziwnego powodu. Po pod³±czeniu w gniazdo s³uchawkowe jacka ( takiego http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons.../b8/3mm5_jack_4.svg/377px-3mm5_jack_4.svg.png Link" target="_blank" rel="noopener nofollow ugc" data-caption="" class="postlink "> http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons.../b8/3mm5_jack_4.svg/377px-3mm5_jack_4.svg.png Link ), i nagle w g³o¶nikach co¶ g³o¶no zabucza³o, huk³o, (co¶ jak wybuch bomby) i g³o¶niki przesta³y dzia³aæ.
    lampka na pilocie ¶wieci siê nadal, ale ju¿ g³o¶niki nie graj±.
    co mo¿e byæ przyczyn±?
    pilot siê zepsu³?
  • User removed account  
  • Level 2  
    O kurcze, a ile taka koñcówka mocy / uk³ad scalony mo¿e kosztowaæ?
    bo, w takim razie nie wiem czy op³aca siê to naprawiaæ, czy te¿ kupiæ jaki¶ wzmacniacz od samochodu i podpi±æ sobie do niego g³o¶niki od Logitech'a.
    a tak na marginesie, to tymi s³uchawkami to spali³em? taki zdolny jestem?
  • User removed account  
  • Level 2  
    Mam co¶ podobnego lampka dzia³a na pilocie a zestaw nie wydaje d¼wiêku . mianowicie s³uchaj±c muzyki co¶ zatrzeszcza³o i polecia³ dymek z uk³adu i takiej srebrnej foli oddzielaj±ca rz±dek uk³adów od odprowadzania ciep³a na zdjêciu oznaczone strza³k± co to jest ?? i czy sam dam rade to zmieniæ ile mo¿e kosztowaæ naprawa?

G³o¶niki Logitech Z-2300 - nie dzia³a subwoofer