Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Primera P11 2.0td-Pompa nie pobiera paliwa

alpha01 20 Wrz 2009 23:09 6784 11
  • #1 20 Wrz 2009 23:09
    alpha01
    Poziom 21  

    Witam!
    mam problem z pompą wtryskowa zexel w primerze p11.Mimo usunięcia tłoczka w zaworze odcinającym pompa nie pobiera paliwa.by wyeliminowac zapchanie filtra podałem paliwo z butelki.odkręciłem przewody od wtrysków i nic nie poszło.Nastawnik dawki po przekręceniu zaplonu wychyla się i gdy wyłączam zaplon wraca na poprzednią pozycję.pompa podczas prób była zalana paliwem wewnatrz.za pomoc z góry dziekuje!
    pozdrawiam!

    0 11
  • #2 20 Wrz 2009 23:22
    ptaszek1975
    Poziom 30  

    Odpal na plaku,za filtrem powietrza do kolektora ssącego.

    1
  • #4 21 Wrz 2009 13:03
    alpha01
    Poziom 21  

    Na plaku chodzi.jeżeli uchyla nastawnik dawki to chyba powinna zasysać paliwo?

    1
  • #5 21 Wrz 2009 20:30
    Mirek.tok
    Poziom 19  

    Nie pobiera paliwa ze zbiornika ,czy nie podaje na wtryskiwacze?

    2
  • #6 22 Wrz 2009 10:04
    alpha01
    Poziom 21  

    nie pobiera ze zbiornika i niepodaje na wtryski.

    0
  • #7 22 Wrz 2009 21:43
    tkoziol

    Poziom 19  

    prawdo podobnie albo pekniete spręrzyny w pompie lub zatarta pompka zasilająca bez wyjęcia pompy sie nie obejdzie

    0
  • #8 23 Wrz 2009 01:06
    alpha01
    Poziom 21  

    Po zamontowaniu innej pompy to samo.Doprowadzenie paliwa sprawdzone z kazdej strony na wszelką ewentualność.

    0
  • #9 23 Wrz 2009 20:35
    michal801
    Poziom 12  

    Z tego co pamietam to w p11 immo odcina właśnie pompe paliwa (wtryskową) więc może warto sprawdzić immo

    0
  • #10 23 Wrz 2009 21:01
    tkoziol

    Poziom 19  

    a czy jest prąd na elektrozawór do gaszenia i sprawdz czujnik wału korbowego w p11 on steruje pompą

    1
  • #11 23 Paź 2010 12:05
    zbyszek lublin
    Poziom 14  

    alpha01 napisał:
    Witam!
    mam problem z pompą wtryskowa zexel w primerze p11.Mimo usunięcia tłoczka w zaworze odcinającym pompa nie pobiera paliwa.by wyeliminowac zapchanie filtra podałem paliwo z butelki.odkręciłem przewody od wtrysków i nic nie poszło.Nastawnik dawki po przekręceniu zaplonu wychyla się i gdy wyłączam zaplon wraca na poprzednią pozycję.pompa podczas prób była zalana paliwem wewnatrz.za pomoc z góry dziekuje!
    pozdrawiam!
    SPRAWDZ SOBIE POMPE PEWNIE PADLA

    Dodano po 1 [minuty]:

    tkoziol napisał:
    a czy jest prąd na elektrozawór do gaszenia i sprawdz czujnik wału korbowego w p11 on steruje pompą
    SPRWADZ BEZPIECZNIK OD POMPT

    0
  • #12 24 Paź 2010 11:43
    ptaszek1975
    Poziom 30  

    zbyszek lublin napisał:
    alpha01 napisał:
    Witam!
    mam problem z pompą wtryskowa zexel w primerze p11.Mimo usunięcia tłoczka w zaworze odcinającym pompa nie pobiera paliwa.by wyeliminowac zapchanie filtra podałem paliwo z butelki.odkręciłem przewody od wtrysków i nic nie poszło.Nastawnik dawki po przekręceniu zaplonu wychyla się i gdy wyłączam zaplon wraca na poprzednią pozycję.pompa podczas prób była zalana paliwem wewnatrz.za pomoc z góry dziekuje!
    pozdrawiam!
    SPRAWDZ SOBIE POMPE PEWNIE PADLA

    Dodano po 1 [minuty]:

    tkoziol napisał:
    a czy jest prąd na elektrozawór do gaszenia i sprawdz czujnik wału korbowego w p11 on steruje pompą
    SPRWADZ BEZPIECZNIK OD POMPT

    Kolego zwracaj na datę postów.

    1