Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Slican CCT1668L nowy firmware 4.0x a ConfigMan

lukup 21 Sep 2009 20:43 3075 6
    lukup
    Level 10  
    W firmie korzystamy z tej centrali. Ostatnio musieliśmy dołożyć kartę GSM, a ponieważ nie chciała ona działać zrobiliśmy upgrade firmware do wersji 4.0x.
    Czy wraz z firmware powinniśmy dostać nową wersję ConfigMana?
    Używaliśmy go zwłaszcza do częstej aktualizacji wewnętrznej książki telefonicznej centrali i skróconego wybierania numerów.
    Jeżeli nie to czy możecie wystawić mi najnowszą wersję ConfigMana - wersja 4.02 którą znalazłem na forum nie działa - zgłasza błąd protokołu SDTP
    macmm
    Level 24  
    W tej sprawie musisz rozmawiać z tym co Ci tą kartę sprzedał.
    lukup
    Level 10  
    Tak, tylko niestety ta firma stoi na stanowisku, że tego programu nie daje się klientowi.
    A jak kupiłem centralkę i zrobiłem upgrade firmware to chyba powinienem mieć ją w pełni funkcjonalną.
    Gdybym wcześniej wiedział jaka jest sytuacja nic bym nie dokupywał do Slicana.
    Zresztą zauważyłem że Slican ma dziwną politykę dot. dostępu do ustawień centrali przez użytkownika.
    W okresie gwarancji - rozumiem, ale po to już mój biznes co robię z centralką.
    macmm
    Level 24  
    Po gwarancji masz świętą racje. Jeśli nie chcą dać Ci oprogramowania do centrali to znaczy że chcą Cie naciągnąć. Ale podkreślam - po gwarancji. Jeśli jest jak mówisz i nie masz żadnych zatargów z serwisem typu niezapłacone faktury, to twardo upomnij się się o oprogramowanie. A jak odmówią poskarż się do Slicana że serwis chce z Ciebie zedrzeć, itp. a centrala po gwarancji i jak masz chęć to możesz ją z mostu zrzucić i serwisowi nic do tego.
    jeremiusz
    Level 12  
    Witam, ostatnio w Slican-ie troszke sie pozmieniało i wyglada to tak;
    do wer. 3.08 - program byl darmowy, ale od wer. 4.02 - SLICAN życzy sobie zaplate w formie zakupu licencji. Ostatnio wymianiałem soft na 4.04 koszt ok. 200 zl netto.
    Jeśli masz wersje np. 3.08 a kupisz licencje na wer. 4.04 -- to odrazu program zamieni sie na 4.04 -- tylko tu jest problem z nagrywaniem rozmów . gdyz od wersji 3.08 - musisz dokupic licencje na nagrywanie rozmów ; 1 do nagrywania rozmów, 2 do odsluchiwania nagrań.
    Pozdr. Jarek
    lukup
    Level 10  
    OK. Ale ja zapłaciłem za upgrade oprogramowania do wersji 4.0x, a configmana nie dostałem.
    macmm
    Level 24  
    Zreasumujmy, Upgrade zrobiony i nie ma problemów z centrala. Więc post jeremiusza jest nieistotny. Wracam więc do tego co pisałem. JAk po gwarancji to wołaj o to co Ci się należy