Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Synchronizacja z bezprzewodową myszką Logitech EX110

tina42 26 Sep 2009 17:54 7093 7
    tina42
    Level 10  
    Witam.

Dzisiaj ku mojemu nieszczęściu wystąpił dziwny problem podczas synchronizowania myszki z odbiornikiem a mianowicie, po włożeniu nowych baterii do myszy naciskam przycisk synchronizacji na odbiorniku i myszce niestety po przeprowadzonej synchronizacji myszka nie zadziałała przez co mam sprawną tylko klawiaturę więc postanowiłem odinstalować sterowniki (wykrywane przez Windows w menedżerze zadań jako sterowniki zgodne z HDI) i odpiąć odbiornik od portu USB i spróbować zsynchronizować klawiaturę i myszkę ponownie po podłączeniu odbiornika i tu właśnie zaczyna się mój problem po wgraniu automatycznie sterowników klawiatura działa bezproblemowo niestety mysz działa tylko do czasu wgrania sterowników HDI potem przestaje reagować:cry: próbowałem podpiąć starą myszkę na USB i dalej to samo i tu moje pytanie co mógłbym zrobić aby myszka normalnie działała. Niestety nie chcę formatować komputera bo mam dużo potrzebnych plików zapisanych na dysku C a niestety podejrzewam że wina tkwi po stronie Windowsa.

Proszę o w miarę szybką odpowiedź.
    tina42
    Level 10  
    Właśnie nie mam setpoint a system to xp SP3
    tina42
    Level 10  
    tylko powiedz mi jak bo na samej klawiaturze nie dam rady próbowałem podłączyć myszkę bezprzewodową firmy trust i to samo coś mi się wydaje że będę musiał załatwić sobie klawiature i myszke na PS/2
    tina42
    Level 10  
    Sprawdziłem płytkę którą dostałem przy zakupie tego zestawu i był w nim program Setpoint, tylko dalej nurtuje mnie pytanie dlaczego po zainstalowaniu systemu przez 2 tygodnie klawiatura i myszka normalnie chodziła a tu nagle taki problem.

A tak przy okazji dziękuję za szybką pomoc :D